November 22.-én belépünk a nyilas jegyébe, aminek a témája a haladás, úton levés, tágabb értelemben pedig a tervezés, a célok tartoznak ide. A külső célok, amiket szeretnél elérni, illetve az ezekhez vezető hit, a lelki életed is fókuszba kerül.

A tudatosság első lépcsője – a fizikai állapotod

A nyilas jegy tüzes, lobog, repül, néha a lába sem éri a földet. Ezért fontos fizikailag kezelni a lábakat (nem csak a comb+csípő), de a talp és boka is hálás lesz a törődésért.

Érdemes feltölteni reikivel az alsó csakrákat, mert a folyamatos lobogás könnyen kiüríti, ennek is köszönhető, hogy a nyilas állandóan felefelé néz, meditál, de a hétköznapok földhöz ragadt élete lelombozza, céltalanná, rögeszméssé teheti.

Kezeld reikivel ezeket a területeket:

  • combjaid és két oldalról a medencéd
  • talpak, boka – hatványozza a hatást, ha a reflexzónákat kezeled
  • a gyökércsakra, szexcsakra és köldököt is
  • és persze a kötelező fejpozíciókról se feledkezz meg – az alsó-felső egyensúly nagyon-nagyon fontos!

Ha reiki terapeuta vagy, és nyilas szülött kerül a kezed alá, tudd, ezeket a zónákat mindképp kezelned kell.

A tudatosság második lépcsője – meditáció

Meditáció létezik millió féle, válassz egy olyat, ami számodra kényelmes. Például kényelmesen ülve, csukott szemmel figyelj a légzésedre.

Ahogy belélegzel, kövesd a levegő útját. Ahogy kilélegzel, figyeld a mellkasod, a hasad mozgását. Csak figyeld, ahogy lélegzel.

Millió gondolatod lesz, ez természetes. Próbálj meg nem elsodródni velük. Mondd magadban, most meditálok, erre figyelek, később foglalkozom a gondolatokkal is.

Nyílván nem elsőre, de szépen halkulni fog a gondolatok hangja, mennyisége.

Amikor sikerült elcsendesedni, akkor érdemes leülni, és meghatározni a valódi céljaidat, tudatosan.

Ha a meditáció nagyon-nagyon nem a világod, akkor próbáld ki a reggeli jegyzetelés technikáját (A művész útja című könyvben olvashatsz róla bővebben).

A lényege, hogy reggel, amikor még lassú az agyad, leülsz egy A/4es papír fölé, és leírod, ami az eszedbe jut. Mindegy mi az. A lényeg, hogy írj megállás nélkül 3 oldalt. Fontos, ezt még a reggeli kávé előtt tedd meg.

Miután végeztél a 3 oldallal, idd meg a kávéd/teád, és tervezd meg a következő pár hónapra való céljaidat.

Ha úgy érzed, hogy egyedül nem megy, és csak sodródsz az életedben, a betegségeidben, kérj időpontot reiki kezelésre, segítek.

Vagy gyere, és tanulj velem reikizni. Tantermi reiki tanfolyam időpontok itt.

Ha kevés az időd, vagy fizikailag messze vagy Budapesttől, akkor tanulj velem online. Kényelmesen, saját időbeosztásod szerint.

Dervár Zita,

gyakorlati reiki szakértő, ápoló, gyógymasszőr

0620-979-7460, reikizz@reikizz.hu