November 22.-én belépünk a nyilas jegyébe, aminek a témája a haladás, úton levés, tágabb értelemben pedig a tervezés, a célok tartoznak ide. A külső célok, amiket szeretnél elérni, illetve az ezekhez vezető hit, a lelki életed is fókuszba kerül.

A tudatosság első lépcsője – a fizikai állapotod

A nyilas jegy tüzes, lobog, repül, néha a lába sem éri a földet. Ezért fontos fizikailag kezelni a lábakat (nem csak a comb+csípő), de a talp és boka is hálás lesz a törődésért.

Érdemes feltölteni reikivel az alsó csakrákat, mert a folyamatos lobogás könnyen kiüríti, ennek is köszönhető, hogy a nyilas állandóan felefelé néz, meditál, de a hétköznapok földhöz ragadt élete lelombozza, céltalanná, rögeszméssé teheti.

Kezeld reikivel ezeket a területeket:

  • combjaid és két oldalról a medencéd
  • talpak, boka – hatványozza a hatást, ha a reflexzónákat kezeled
  • a gyökércsakra, szexcsakra és köldököt is
  • és persze a kötelező fejpozíciókról se feledkezz meg – az alsó-felső egyensúly nagyon-nagyon fontos!

Ha reiki terapeuta vagy, és nyilas szülött kerül a kezed alá, tudd, ezeket a zónákat mindképp kezelned kell.

A tudatosság második lépcsője – meditáció

Meditáció létezik millió féle, válassz egy olyat, ami számodra kényelmes. Például kényelmesen ülve, csukott szemmel figyelj a légzésedre.

Ahogy belélegzel, kövesd a levegő útját. Ahogy kilélegzel, figyeld a mellkasod, a hasad mozgását. Csak figyeld, ahogy lélegzel.

Millió gondolatod lesz, ez természetes. Próbálj meg nem elsodródni velük. Mondd magadban, most meditálok, erre figyelek, később foglalkozom a gondolatokkal is.

Nyílván nem elsőre, de szépen halkulni fog a gondolatok hangja, mennyisége.

Amikor sikerült elcsendesedni, akkor érdemes leülni, és meghatározni a valódi céljaidat, tudatosan.

Ha a meditáció nagyon-nagyon nem a világod, akkor próbáld ki a reggeli jegyzetelés technikáját (A művész útja című könyvben olvashatsz róla bővebben).

A lényege, hogy reggel, amikor még lassú az agyad, leülsz egy A/4es papír fölé, és leírod, ami az eszedbe jut. Mindegy mi az. A lényeg, hogy írj megállás nélkül 3 oldalt. Fontos, ezt még a reggeli kávé előtt tedd meg.

Miután végeztél a 3 oldallal, idd meg a kávéd/teád, és tervezd meg a következő pár hónapra való céljaidat.

Ha úgy érzed, hogy egyedül nem megy, és csak sodródsz az életedben, a betegségeidben, kérj időpontot reiki kezelésre, segítek.

Dervár Zita,

gyakorlati reiki szakértő, ápoló, gyógymasszőr

0620-979-7460, reikizz@reikizz.hu