A reikit illetően két nagy kérdés van mindig. Működik-e? És pont nekem menni fog-e? Igaz?

Az internet IS tele van fantasztikusabbnál hihetetlenebb siker történetekkel, ami (már csak az igazán nagy számok törvénye alapján is) igazolja, hogy a reiki működik; ezért szívesen kipróbálnád, megtanulnád, de akkor beüt a következő nagy félelem: mi van ha, ha nálam nem fog működni. Hiszen én béna, materialista, ateista, túlbeteg, túl valami, túl akármi vagyok…

Elvégezted a reiki tanfolyamot, de… nem használod, talán soha nem is használtad. Mert nem érzed, nem látod, és már nem is érted, mi ez a hűhó körülötte.

Ezen én is átmentem, sőt… egészségügyisként, és igazi, keményfejű hiszem-ha-látom emberkeként nem csupán kétkedéssel, de a korábbi csalódások miatt kissé lenézően is álltam a reikihez.

Idén nyáron hallgattam egy ismert doktor-természetgyógyász(és mint kiderült reikis) előadását, aki megemlítette, hogy ki az aki inkább energiagyógyásznak “született”, és ki az aki széllel szemben pisil és minden nehezebb lesz számára.

Az elemi, illetve az asztrológiai jellemzőket hozta fel példának. És a dolog elég egyértelmű is. Aki levegős-vizes jegy, vagyis nyitottabb a kézzel megfoghatatlan dolgokra, annak ez könnyebben fog menni, aki sűrűbb földes, vagy éppen egoistán tüzes jegy, annak nehezebben.

Nos, én a nyugati asztrológia szerint oroszlán vagyok (mindent IS jobban tudok mindenkinél), a kínai jegyem tűz-sárkány (hm…). Szóval nem csoda, hogy évekig egyáltalán nem éreztem a reikit. Évekig. Pontosan nem emlékszem, hogy meddig, de 2-3-5 évig biztosan nem. Nem éreztem, hogy “beárad”, nem éreztem, hogy kezelem magamat, és azt sem, hogy téged kezellek.

Szóval, miért folytattam, ha semmit sem éreztem a reikiből? Mert éreztem és láttam a hatását. Mondhatjuk, hogy szerencsém volt, még a kezdeti, minden csoda három napig tart időszakban a gyerkőc beteg lett. Abban az évben ötödször lett tüszős mandulagyulladása (nem tudom mennyire vagy jártas a témában, de az ötödik után automatikusan jön a műtét és kiveszik a mandulákat, és ezt én nem szerettem volna). Gondoltam, kipróbálom a reikit. Semmi rákészülés, lehívtam és kemény 10 percig tartottam a kezem a mandulák körül. Aztán a gyerek megunta és elhajtott.

Másnap reggelre pedig, mintha varázsütés érte volna, azok a mandulák egészségesek voltak, a láz elmúlt, étvágy megjött, gyerek játszik, anya boldog.

Ezek után már nem számított, hogy csak állok a beteg fölött, és ráteszem a kezem, és semmit, de semmit nem érzek. Tudtam, hogy működik.

Azóta eltelt kb 15-18 év és a kezem alatt megvalósultak azok a hihetetlen sikertörténetek, amiket korábban messziről csodáltam.

És itt a válasz a kérdésedre, ha nekem, aki az egoizmus oroszlánja, és a tüzes jegyek csúcsa, sikerült megtapasztalni, akkor egészen biztosan neked is működni fog.

És nem kell egyedül végig menned az úton. Csatlakozz hozzám egy ingyenes, 31 napos lendületbe hozó programon – email sorozaton, amiben 31 reikis gyakorlatot, ötletet, házifeladatot adok neked, ami megkönnyíti, hogy végre lásd a reiki hatását és érezd is azt. Benne vagy?

Csatlakozol? Kattints és iratkozz fel dec 10.-én kezdünk.

Akkor most megkérlek egy egyszerű kísérletre. Az agykontorollosok is használják. Vegyél két falatnyi vattát, vizezd be, és tegyél rá 1-1 babszemet, csírázni. Olyan helyre tedd, ahol kapnak fényt és nincs hideg. Egyformán vizezd be egy kicsit őket naponta, egyhelyen tárold őket. Annyi különbséget tegyél, hogy az egyiket – és minden nap szigorúan ugyanazt – vedd el a helyéről, és reikizd 2*5 percig naponta. Hívd le a reikit, tedd köré a két kezed, és hagyd áramolni 5 percig a reikit, utána tedd vissza a másik bab mellé.

Aztán figyeld meg a különbséget. Egy hét múlva nem lesz kérdés számodra, hogy a reiki működik, még neked is.

Szeretnéd folytatni? Arra gondoltam, hogy csinálhatnánk pár gyakorlatot, amivel erősödne a reiki áramlása és az érzete, aztán pedig minden nap egy kicsit jobban bevonhatnánk az életünkbe. Van pár perced naponta, 31 napon át?

Végig tolhatnánk a reikis-kísérleteket együtt, mondjuk december 10től, január 10ig. A karácsonyi felkészülést, az ünnepi káoszt, az év végi “elszámolósdit” és az új évi fogadalmakat is. Mert az új szokásokhoz idő kell 21-28 nap. Mi toljunk rá 31 napot. 

31 nap – 31 kísérlet / reikis gyakorlat. Mit szólsz?

Azt kérdezed mennyibe kerül? Ingyen adom. Gondolom, te sem vagy könnyű helyzetben, mint ahogy ma senki sem. Ha van rá kereted és tudsz támogatni egy kicsit, azt megköszönöm, de a programban részt vehetsz akkor is, ha pénzért nem tudnád megvenni. Az a célom, hogy ne reikis legyél, hanem reikis életet élj.

Tudom, így nem lesz akkora prioritása, mintha bazi drága lenne, de egy kísérletet megér nekem. És neked?

Csatlakozol? Kattints és iratkozz fel dec 10.-én kezdünk.

Legyen biztonsági hálód – Reikizz

Dervár Zita,

gyakorló reiki mester-tanár, ápoló, gyógymasszőr, empata

reikizz kukac reikizz pont hu