reiki tanár         Üdvözöllek!

Fontosnak tartom, hogy megismerj, mielőtt közös munkába kezdünk.

 Dervár Zita vagyok.

Gyermekként állatorvosnak, nagyobb gyermekként pszichológusnak készültem. Így egyértelmű volt az egészségügyi pálya. Középiskolában ápolónői végzettséget szereztem, néhány évet kórházban dolgoztam.

2000-ben elvégeztem az Agykontroll tanfolyamot, amiben a pozitív gondolkodáson túl a rezgő energiával való gyógyítás (Agykontroll Ultra tanfolyam) fogott meg leginkább. Ott tapasztaltam meg először, hogy azonnali és végleges gyógyulást tud adni az energiakezelés (bokarándulással mentem oda, bicegés és fájdalom nélkül jöttem el.) Elolvastam minden fellelhető könyvet, és végül 2002-ben eljutottam egy reiki tanfolyamra (Reiki Association International, végtelen hála érte Lukács Katalinnak). Ezzel párhuzamosan beiratkoztam a Kanizsai Dorottya Szakképző Iskolában a gyógymasszőr képzésre, és egy év múlva már gyógymasszőrként dolgoztam. A reiki energia kiegészítette a masszázsokat, és a masszázs során szerzett tapasztalatok segített fejleszteni a reiki kezeléseimet.

2003-ban találkoztam egy csodálatos stresszoldó technikával, ami adott a plusz elemeket az addigi energiakezeléseimhez. Míg a reiki feltöltött energiával, addig a stresszoldó kezelés képes kivonni a szervezetből a lerakódott feszült, beteg energiákat, káros, önsorsrontó mintákat. Sajnos a tanító, aki ezt a képzést elhozta Magyarországra, nem tudta pontosan, hogyan is működik a kezelés, így a következő 5 évet ennek kutatására, tapasztalására szántam. Mostanra megtaláltuk a tudományos hátterét, bizonyítékait a stresszoldó kezelésnek, és kialakult a legoptimálisabb kezelésritmus a reiki és stresszoldás felhasználásával.

Közben 2006-ban újabb reiki tanfolyamokat végeztem (Tradicionális Mesternél, köszönet a tanításért Fodor Gyurinak), és végül 2010-ben Reiki Tanár lettem (Reiki Association International). Még ebben az évben volt szerencsém egy japán mester keze alatt is tanulni, akinél egy eredetibb, kevésbé hígított reikivel kerültem kapcsolatba (Jikiden reiki, hálás köszönet Nishina Masaki Senseinek).

Közben végzős lettem a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola Jógamester tagozatán, ami több szinttel elmélyítette az energiáról, a gyógyításról való tudásomat, tapasztalásaimat, bár végül nem diplomáztam le.

Az az álmom, hogy minden családban legyen reiki-gyógyító, hogy mellékhatások nélkül gyógyulhassunk, és kevesebbet kelljen aggódnunk a szeretteinkért. Eddig minden tanítványom képes volt a reiki-energiát alkalmazni, és csodálatos eredményekről adtak visszajelzéseket, ezért úgy érzem, az álmom a beteljesülés felé halad.

Tudtad, hogy a reikit nemcsak önkezelésre/mások kezelésére és az egészséggel kapcsolatos harmónia megteremtésére lehet használni, hanem gyakorlatilag végtelen a felhasználás módja?

Most 33 olyan reiki-tippet osztok meg veled, amik segítenek felismerni azt a tényt, hogy a reikit a mindennapjaid során is használhatod, akár 0-24 óráig, a hét minden napján, de nemcsak a felismerésben segítenek majd a tippek, hanem a gyakorlati alkalmazásban is!

Töltsd le most 33 reiki tipp a hétköznapokra, cseppet sem hétköznapi eredményekkel

Tanítási láncolat

A főiskolán megtanultam, milyen fontos tudni, hogy a tanítás honnan és hogyan érkezik hozzánk. Ezért kérlek olvasd el, hogyan jutott el hozzám és hozzád a Reiki.

A reiki iskolák, tradíciók mindegyike japánból indult, Mikao Usui senseitől, aki újra felfedezte az energiagyógyításnak ezt az egyszerű formáját, megalapította a Usui Reiki Ryoho Gakkai nevű szervezetet, tanárokat képzett, hogy a reiki áldást vihessen a világ minden tájára.

Az Ő tanítványa volt Chujiro Hayashi sensei, aki reiki klinikát alapított és sokat tanított. Az Ő tanítványa volt Hawayo Takata asszony, aki gyógyulni érkezett a senseihez, de tanítvány majd mester, végül reiki tanár lett belőle, és Ő volt az, aki elvitte a reikit Amerikába, ahonnan hozzánk is megérkezett a 1990-es években – őket nevezzük Magyarországon Tradícionális Mestereknek.

Az 1990-es évek végén újabb reiki iskola lépett színre, akik szintén ehhez a tanítási vonalhoz tartoznak, ez a Reiki Association International (R.A.I).

De Hayashi Sensei tanítványa volt egy sokáig ismeretlen hölgy is, Chiyoko Yamaguchi, aki egészen az 1930as évektől kezdve naponta gyakorolta, élte azt a reiki tradíciót, amit Hayashi sensei még Usui senseitől tanult. Sajnos a II. Világháború elsöpörte a reikit japánból, ahol betiltottak minden alternatív gyógyítási technikát, a Reiki Gakkai megmaradt tagjai illegalitásba vonultak. Amikor az amerikai reiki terjedni kezdett a világban, a reikisek  elkezdték keresni az eredeti japán tanításokat. Így került elő a 90-es évek második felében Chiyoko Jamaguchi tudása, és az eredeti(bb) tradíció írásos anyagai.

Chiyoko Jamaguchi fia, Tadao sensei alapította a Jikiden Intézetet 1999-ben annak érdekében, hogy ez a tudás elérhetővé váljon a reikisek, és a leendő reikisek számára. Hálás köszönet Nishina Masaki senseinek, aki eljött Magyarországra, és elmélyítette a tudásom.

Szerencsésnek tartom magam, hogy több tanítványi láncolatba is beavatást nyertem, és legfőképpen azt tanulhattam meg, hogy reikis és reikis között nincs különbség, ahogy Masaki sensei mondta: “a reiki az reiki, mindegy ki pecsételte le az oklevelet”.

Töltsd le – 33 reiki tipp a hétköznapokra, cseppet sem hétköznapi eredményekkel

Elérhetőségem:

Email: reikizz kukac reikizz.hu

Cím: Budapest, IX. kerület

Ha komoly szakmai tudást szeretnél, de kevés a szabadidőd, gyere, és tanulj velem online reikizni. Kényelmesen, saját időbeosztásod szerint.