Ez egy soron (és szinte magamon) kívüli írás, nem a reikiről szól. Provokatív és sokkoló témában. Eltérek a megszokott élet-halál felfogástól. Ha nincs kedved ilyesmihez, ne folytasd az olvasást.

Tanulj, fejlődj… és megISmondom hogyan

Ma reggel olvasgattam a facebook-ot (tudom, ezt nem kellett volna), és azt láttam, hogy csupa – csupa kedves tanítás a sokadik dimenziós tanítóktól arról, hogy a karma törvényei szerint mit és hogyan kellene tennünk, és mikor nem vagyunk magasabb szinten és mi a végső célja az életünknek.

Sajnos sok ilyen tanítás kering. A karmikus kötésekről, a karmikus feladatokról, a karma kikerülhetetlen következményeiről. És az egyetlen eszközről, ami kivezet a karma karmai közül… (amit máris megvehetsz, megtanulhatsz jó pénzért, bocs)

Vagy megmutatom, hogyan töröld a karmád, persze jópénzért, de még ha ingyen teszi is valaki – a karma nem egy hiba, amit törölni lehet az ellenőrző füzetből.

Mi a karma jelentése?

Az én elvem az élni és élni hagyni. De van egy pont, amikor azt mondom, hogy elég volt abból az évszázados hülyeségekből, ami ömlik ránk.

A karma létező dolog, jelentése leegyszerűsítve, következmény. Ha belerúgok a falba, az a falnak is és nekem is fájni fog. Ennyi. Nem fog rám omlani a fal bűnetetésből, és nem fognak mások belém rúgni, hogy megtanuljam, nem érdemes rugdosódni.

A karma nem tükör, nem kötelék, hanem ez az egyszerű törvényszerűség, mindennek van következménye. Ennyi. Nem akar téged semmire tanítani, hiszen végtelen tudással és bölcsességgel rendelkezel most is. A karma nem benne tart a végtelen újjászületési ciklusban, hanem ez a lelked saját tulajdonsága. Akármennyire leszel jó fej, akkor is újjászületsz legközelebb is.

Létezik karmikus ellenőrző füzet?

Mondok még egy sokkoló dolgot, a jótetteknek is van “karmikus” következménye, mert mindenek van. Szóval Teréz anya is egy csomó karmikus “köteléket” hozott létre, beszedett egy csomó karmikus piros pontot, ő is újjászületett, újra. Kivéve, ha… de erről majd később.

Ha megérted ezt, hogy nem az a cél, hogy végre ne “kelljen” élned, akkor elengeded a fals törekvéseidet és talán egy rakás feszültséget és elvárást is.

Érdemes tudni, hogy a jól hangzó, varázslatos keleti tanítások akkoriban jutottak el nyugatra, amikor India gyarmat lett, és egy olyan fajta “lenéző” szemüvegen át fordították le a szanszkrit szövegeket, amit  a “nyugat” most is tanúsít minden primitívnek tartott nép tudásával szemben.

Így eshetet, hogy a mai napig rosszul tanítják az ezo könyvek például a köldök csakra nevét és helyét. És a karma törvényszerűségét is. Kiragadták egy olyan szövegösszefüggésből, egy olyan világból, ahol tudják, hogy a lélek halhatatlan, boldog és végtelen tudással rendelkezik. Nyugaton a lélek egy rejtélyes-talán-nem-is-létező dolog, vagy, ha mégis, betegnek tartjuk. Pedig talán egyetlen lelkibetegséget sem tudunk meggyógyítani, igaz?

A lélek nem beteg. Az elme lehet zavart, ha nincsenek referencia pontjai, de lehetnek emlékei előző életekből. A mentál test lehet zavart, mert védelem nélkül olyan behatások érik, amivel nem tud megküzdeni. Az asztráltest lehet zavart, mert olyan érzelmeket akar megélni, amikre a harmadik dimenzióban vagy a jelen életében nincs rá lehetősége.

Mert a test a legkisebb részünk. Az energiatesteink pedig emlékeznek. Szülőkre, testvérekre, gyermekekre, szerelmekre, gyűlöletre, vágyakra, célokra. És ezeket a köröket futjuk újra és újra.

És itt becsatlakozik a másik téma, amitől kinyílik a bicska a zsebemben. Az egyházak azt tanítják, hogy élj a szabályaik szerint, szeresd felebarátod, stb, aztán majd ha meghaltál megkapod a jutalmad.

Ez óriási becsapás, hiszen amikor meghalsz, akkor (ha tudatos vagy) megtervezed a következő életed és usgyi. (Ha nem vagy tudatos, akkor kapod, amit érsz és usgyi.)

És minő meglepetés, a spiri-ezo világ is ezt tanítja. Legyél szeretetteljes, mert ez a jele a lelki fejlettségednek, aztán majd a következő életedben learathatod a gyümölcsöket (vagy már ebben az életedben megteremtheted magadnak amit csak szeretnél, csak ahhoz még egy vegyél 1-2 tanfolyamot).

Kicsit sántít, nem igaz? Egyrészt, a lelked készen van, már öröktől fogva, nem akar fejlődni, nincs hova. Másodszor, ha egész életedben másoknak rendeled alá magad “jóságból, elvárásból, szabálykövetésből”, akkor leginkább beteg leszel, és a következő életedben még nyomorultabb, mert még bűntudatod is lesz az egyébként teljesen jogos érzelmeid miatt. És le lehet élni így sok-sok évszázadot is. A lélek ráér nézni az elme játékait.

És így eshet meg, hogy emberek benne maradnak a bántalmazó kapcsolataikban (mindegy, hogy testvéri, baráti vagy akármilyen), mert 1) ez a karmikus büntetésem a korábbi akármi miatt, 2) majd én adok neki szeretetet, tanítást és akkor meggyógyul 3) ebből kell tanulnom valamit, 4) ez az én spirituáis utam, feladatom…

És néha tényleg ez a feladat. De ez nagyon ritka. Szepes Mária néni azt mondta, micsoda gőgös egó kell ahhoz, hogy elhidd, ekkora befolyásod lehet egy másik emberi lényre. Segíthetsz, néha, ha jókor vagy jó helyen, és a másik elme épp akar fejlődni, gyógyulni, kapcsolódni. De változtatni ő fog, vagy nem fog az életén.

Ha késztetést érzel rá, adj meg neki minden segítséget. Ha pedig nem, nyugodt lélekkel fordíts hátat. Az is lehet segítség. Következménye lesz mindegyik megoldásnak, és egyik sem lesz rosszabb a másiknál.

Legyél tudatos

Én azt mondom, hogy a reiki útján olyan vallásnak hódolj, amelyik csak szimpatikus. De fogadd el, hogy a tested a legkisebb egység, amit magadból látsz, az energiatesteid pedig végtelenek. A karma annyit jelent, hogy mindennek van következménye. (De gyakran nem az, amire gondolnál.)

És van valódi megoldás arra, hogy ne termelj semmilyen karmát (ettől még újjászületsz!). És itt jönne a reklám, hogy melyik tanfolyamon tanítom meg, igaz? De nem, elárulom neked ingyen. Mert ezt a világot közösen teremtjük nap nap után, és minél többen járunk békés úton, annál szebb lesz a napsütés.

A kiút a karma feszültségéből, a hála. Hála haladó formája annak a felsőbb létezőnek, akit/amit jószívvel eltudsz képzelni, akár hála a reikinek, hiszen ez isten egyik (energia)formája.

A hála azt jelenti a hétköznapi életben, tudatosan hálát adsz mindenért, azt jelenti, hogy azért teszel meg valamit, hogy adj, segíts, DE nem várod érte a jutalmat. Sőt, felajánlod ezt a jutalmat, jó pontot Istennek.

Az életed jó úgy ahogy van, életek és emberek jönnek – mennek, nincs szükséged jutalomra, hiszen végtelen vagy és mindened meg van. Ha tudatosan élsz, lehetsz dühös az elpocsékolt életek miatt, lehetsz tehetetlen a múló szépségek miatt, amit senki sem csodált meg. Lehetsz szerelmes és káromkodhatsz is. De karmát már nem termelsz, mert minden gyümölcsöt átirányítottál a lelked felé, isten felé (ez nem a haragvó isten, amitől félni kell; ez az isten olyan, mint a lelked, csak nagyobb) Így lekerülnek a súlyok a válladról, és mégis… “megvilágosodva is fogsz fát vágni és vizet hordani.”

Mi az élet célja?

Az élet célja az, hogy élj. A lelked tapasztalni jött ide, nem tanulni. Ugyan, mit taníthat egy korlátozott háromdimenzió egy végtelen, multidimenziós léleknek?

Ugyanakkor sokminden csak ebben a dimenzióban, ebben a korlátozott világban tapasztalható meg. A cél nem az, hogy végre kijuss innen. Hanem, hogy lásd végre a csodáját és élvezd. Giccsesen hangzik, de a cél az, hogy azokat a dolgokat tapasztald meg, amikre a te lelked kíváncsi. És az lehet, hogy nem a madárcsicsergés. Lehet, hogy nem a mások gyógyítása. Lehet, hogy a lelked arra vágyik, hogy kapcsolódjon más elmékhez és lelkekhez, hogy segítsen nekik mosolyogni. És lehet, hogy csak a lepkéket szeretné csodálni a mezőn, életeken át.

Most megyek, megcsodálok egy jó kávét. Te mit csodálsz most meg?

Szép napot,

Zita

Mit jelent a karma? Hogyan élhetsz úgy, hogy nem kapsz már karmikus pontokat?

Legyen biztonsági hálód – Reikizz

Dervár Zita,

reiki mester-tanár, ápoló, gyógymasszőr

reikizz@reikizz.hu