Folytatjuk a valentin nap jegyében. Ahhoz, hogy egészséges kapcsolatban élj, az is kell, hogy lezárd a múltat. Az aurádban is. Hosszú lesz, de minden sora fontos.

Mi történik az auráddal szakításkor ?

Ahogy már megbeszéltük, a korábban a pároddal összenőtt auraszálak, energiacsatornák elszakadnak, és akár napokig, hetekig, hónapokig nem tudnak regenerálódni, mert túl sok szálon kapcsolódtál, „ő volt a mindened”.

Az energiát pótolnod kell (reiki, hobbi, sport, meditáció), mivel a tested élni akar. Sőt, a tested egészségesen szeretne élni tovább.

Ha feltöltöd az aura rétegeidet (a csakrákon keresztül), akkor az érzelmi fájdalom is csitulni fog, és ha eljutsz odáig, hogy a mentális tested is fel tudod tölteni, akkor szelídül az egész történet „tapasztalássá”. Akkor éred el, hogy nem kapkodsz fűhöz – fához, például mindegy-milyen-új-kapcsolathoz, nem temetkezel a munkába, hanem újra felépíted a saját életed.

Ha beletemetkezel a munkába, a hiány és fájdalom a legrosszabb pillanatokban fog előjönni, és gátolni fogja életed minden területét.

Ha azonnal belekapsz egy új kapcsolatba, sosem fogod őt magát megismerni, mert csak azt az energiát keresed benne, ami korábban a másiktól kaptál.

Ha viszont rászánod az energiát, a reikit, akkor gyorsan meggyógyulhatsz.

Az aurát erősíteni kell. Tehát a teendőid, ha kezdő reikis vagy :

  1. írd össze, mi hiányzik a kapcsolat miatt, a társad miatt „belőled, az életedből” (hiány lista)
  2. ezeket a témákat társítsd a csakrákhoz + szervekhez

pl. érzelmi/anyagi biztonság – gyökércsakra; hiányzó szex – szexcsakra, gyengének érzed magad egyedül – köldök csakra, hiányzik a szerelem – szívcsakra, nem tudod kinek elmesélni milyen volt  a napod – torokcsakra, ő volt az életed irányítója – 3.szem csakra.

Ha nem ismered még a csakrákat és szerepüket, semmi gond, ezt a reiki 2esen tanuljuk. Akkor csak írd össze a témákat, és a fizikai szerveidet kezeld sorban:

-Alhast mindenképpen kezelni kell (gyökerek és valahova tartozás)

-Köldök – összeszedem magam

-Máj – harag – jó lenne nem dagonyázni benne sokáig

-Vese – kapcsolódás más élőlényekhez; előkészítése az új kapcsolatnak

-Szív – szeretet + megnyugszom – dupla mennyiség kell

-Torok – ki kell mondanom, amit gondolok, úgy, hogy ezzel ne bántsak másokat

-Fej – tudatosítom, hogy az a kapcsolat véget ért, de én itt vagyok, a játék megy tovább

3. készíts reiki-kezelési tervet – melyik zónának kell a legtöbb, a második legtöbb… mikor fogod kezelni magad – írd be a naptáradba

4. kezeld magad reikivel !

+ vedd elő újra a hiány-listát és keress olyan fizikai tevékenységet, ami szintén energiát ad (és lefoglalja az elméd – például a sport, írás, tánc, kutyamenhelyen önkénteskedés tökéletesen alkalmasak erre)

Haladó reiki feladat – vágd el azokat az energetikai köteleket, amin folyik el az energiád.

Előfordult már veled, hogy egy régi-régi ismerős felbukkant, és bár már százszor eldöntötted, hogy soha többet nem fogsz neki kölcsönadni… mégis megtetted megint ?

Visszajött az exed, akit már látni se bírtál… aztán másnap reggel, amikor kikísérted, a fejed verted a falba?

Nem azért, mert karmikus a kapcsolat, ő a lelki testvéred, a társad, az ikred, és ő örökkönörökké bármit kérhet tőled, mert sors ezt akarja. Nem. Neki „kulcsa van hozzád”. A szíved apró kicsiny darabkáiban energetikai kulcsokat hagytál szerteszét, és aki akarja, az használni is fogja.

Először is, érdemes egy listát írni, vagy egy rajzot készíteni, középen veled. És a vonalak, nyilak, vagy egyéb kreatív „kötelek” rajzolásával rögzítheted, hogy oda bizony még köt valami.

Aztán beszámozhatod 1-5ig, kihez milyen erősségű valami köt.

A reiki technika maga egyszerű:

lehívod a reikit

reiki gömböt hozol létre önmagad körül

a reiki gömbön belül dolgozva, elképzeled az összes exhez fűződő összes energiakötelet, és elképzeled/lásd, ahogy elvágod, majd a rajzodon/listádon kiradírozod/áthúzod a köteléket, (ezzel nem hoztad vissza „magadat” belőle az már mesteri technika, viszont nem fog kapni energia-utánpótlást az kis energiacsomag, fel fog oldódni őbenne), és így már legalább nem lesz kulcsa hozzád, nem lesz többé kiskapu hozzád.

Fontos! Ha végeztél (nem kell egy alkalommal végig menni az egész listán – megterhelő is lehet) hozz létre újra reiki gömböt, belülről kifelé „fújva” (aura tisztítás), majd kezd el kezelni magad reikivel (fej, szív, köldök, alhas) azzal a „céllal”, hogy az aurád visszaépüljön az energetikai munka után és megnyugodj. Ne hagyd ki ezt a lépést!

Befejezésül akár név szerint elmondhatod – pl. Robihoz fűződő kötelék megszűnt. Vigyázz, hogy csak olyan kapcsolattal csináld ezt, amelyiknek tényleg vége, különben…

Legeslegvégül, ha úgy érzed, egyedül nem megy, bátran kérj segítséget, mind jártunk ilyen cipőben.

Ha kevés az időd, vagy fizikailag messze vagy Budapesttől, akkor tanulj velem online. Kényelmesen, saját időbeosztásod szerint.

Legyen biztonsági hálód – Reikizz

Dervár Zita,

gyakorlati reiki szakértő, ápoló, gyógymasszőr

0620-979-7460, reikizz@reikizz.hu