Az ősi kelta szokásokra ráépülő katolikus ünnepnapok ideje van. Te sem tudod, melyik nap mi van? Ma este van a halloween buli, ami a kelta újév, a vékony fátyol a látható és a láthatatlan világ között. November 1, vagyis holnap van mindenszentek, ami katolikus ünnep, és november 2. van halottak napja, ami szintén katolikus ünnep.

Halloween, a vékony fátyol ideje

Ha szereted a vidám szokásokat, akkor most bulira készülődsz. Itt a halloween, a jelmezek és édességek ünnepe. A pogány szeánszok és varázslatok ideje. Ugyanakkor ez az időszak, a mindenszentek ideje, a testben nem lévő szeretteink ideje is.

Ezek a napok az emlékek jegyében telhetnek a számodra, ha a szeretteid között van olyan, aki már nincs veled. A veszteség szomorúságát a szavak szintjén nem lehet enyhíteni. Az elme szintjén nincs vigasz. Szavak helyett inkább próbáld ki a reikit. A szomorúság helyett, próbáld ki a mosolyt.

Népenként eltérő szokásokkal köszöntjük ezt az időszakot, van aki sír, van aki hangosan nevet. Tudnod kell, hogy az eltávozottak számára mindegy, melyiket választod. A rájuk gondolás energiája úgyis megtalálja őket. És ha megnézted valaha a Szörny Rt mesefilmet, akkor tudod, hogy a vidámsággal sokkal több energiát adhatsz a testben nem lévő szeretteidnek, mint a szomorúsággal.

Ha az elmúlt években olvastad az írásaimat ezzel a témával, időszakkal kapcsolatban, akkor a bűntudattal már leszámoltál a remek reiki gyakorlattal, amit kaptál. Igaz? (ha még nem, itt megtalálod a gyakorlatot, ami segíteni fog)

Most ideje, hogy a pozitív pillanatokra koncentráljunk, az úgyis keményebb munka, mint elveszni a szomorúságban. Nem arra akarlak rávenni, hogy erőltess magadra vidámságot, és nevess, amikor legszívesebben sírnál.

Csak azt szeretném, ha a következő napokban, amikor a szeretteid eszedbe jutnak, amikor meglátogatod őket, vagy másképp emlékezel rájuk, akkor úgy beszélj hozzájuk, mintha telefonon beszélnél velük. Mesélj az elmúlt éved pozitív eseményeiről, mondd el nekik a jövő terveidet.

Reikis halloween

Ha reikis vagy, tegyél magad elé egy vagy több fényképet, hívd le a reikit, tegyél fel védelmet, és indíts egy kezelést. Adj energiát a szeretteidnek, adj nekik pozitív gondolatokat. Ebben a pozícióban a reiki energia tiszta rezgésein keresztül most eljuthat az üzeneted, a szereteted hozzájuk. Ez alkalmas helyzet arra, hogy kimondd, amit szeretnél, mindent, amit elmesélnél neki(k).

A reiki hídként szolgál számodra, használd bátran.

Amikor úgy érzed, befejezted, tudatosan vágd el a kezelés fonalát, zárd le az energiaáramlást, ne hagyj, nyitott csatornát magad mögött.

Áldott ünnepet kívánok.

Zita

Aktuális reikis programok:

Olvasd el mit tapasztaltak azok, akik nálam elvégezték a reiki tanfolyamot:

reikis vélemények, tapasztalatok.

Dervár Zita,

gyakorlati reiki szakértő, ápoló, gyógymasszőr

0620-979-7460, reikizz@reikizz.hu