Használd a reikit eltávozott szeretteidért, a saját békédért

Ezek a napok az emlékek jegyében telhetnek  a számodra, ha a szeretteid közül van, aki nincs veled.

Saját tapasztalatból is tudom, ilyenkor a szavak nem nagyon segítenek.

A veszteség szomorúságát a szavak szintjén nem lehet enyhíteni. A helyzetet súlyosbíthatja, ha bűntudat nyomja a lelked, a sok kimondott vagy kimondatlan szó, a sok elmaradt tett miatt.

Mondhatnám, hogy ne bántsd magad ezek miatt, hisz ha szerettek téged, ők sem akarnák, hogy szenvedj, de mint mondtam, a szavak ilyenkor nem segítenek. Az elme szintjén nincs megoldás. Szavak helyett inkább próbáld ki a reikit.

Mit tehetsz? Reikizz.

Gyújts egy kék gyertyát (vagy teljesen fehéret), ülj le egy kényelmes pozícióba. Ha kaptál reiki avatást, hívd le a reikit. Ha nem kaptál, akkor se aggódj, a reiki született képességünk. Vegyél egy mély levegőt, tedd össze a mellkasod előtt a két kezed, ismételd el a reiki szót háromszor (elég gondolatban, ha nem vagy egyedül), és dörzsöld össze a tenyereid. A dörzsöléstől tenyércsakráid kitisztulnak és megnyílnak, a kezeid felmelegszenek. Helyezd a kezeid, vagy csak az egyik kezed a mellkasodra, ahogy kényelmesebb számodra. Fontos, hogy ne fájjon, feszüljön, mert 15-20 percig jó lenne, ha ebben a pozícióban tudnál maradni és hagynád a reikit áramolni.

A hindu tradíció szerint itt van a lelked és Isten lakhelye is, vagyis itt az átjáró a lelkivilágba, ahova szeretteid is költöztek.

Mondd el, amit sosem tudtál

Ebben a pozícióban a reiki energia tiszta rezgésein keresztül most eljuthat az üzeneted, a szereteted hozzájuk. Ez alkalmas helyzet arra, hogy kimondd amit szeretnél, mindent, ami a szívedet nyomja. Elég ha csak gondolatban mondod, vagy elképzeled, hogy megteszed mindazt, amire már nem volt időtök. Engedd áramolni az energiát, míg úgy nem érzed, hogy mindent elmondtál, megtettél, megkönnyebbültél. Ha úgy érzed befejezted, fújd el a gyertyát.

Engedd ki a dühöd, a haragod

A reiki akkor is tud segíteni neked, ha mérges, dühös vagy az eltávozottra, esetleg egyenesen gyűlölted. Tudnod kell, hogy ezek az energiák csak téged mérgeznek, a lelkivilágba nem jutnak át. Ez most egy alkalmas idő, hogy elengedd, meggyógyítsd a dühöd, a félelmeid. Gyújts gyertyát (kéket vagy fehéret) és hívd le a reikit.

Képzeld el, hogy a személy, akihez a mérged köt, ott ül előtted egy széken. A reiki számára nincs tér-idő korlát, ezért, amit elképzelsz, az valóban megtörténik (ártani nem tudsz a reikivel). Lépj oda a székhez a fizikai valóságban és helyezd a kezeid az elképzelt vállaira, vagy a szék karfáján nyugvó kezeire. Hagyd áramolni az energiát. Nem kell magad elé idézned mindazt, ami valaha köztetek történt, nem kell gondolnod/mondanod semmit. Az áramló reiki kimossa belőled a düh, harag energiáit, és a feloldja a blokkokat, melyeket egymásnak okoztatok.

Ha nem gondolsz semmire úgy is jó, ha csaponganak a gondolataid, azzal sincs gond. Csak maradj a pozícióban és engedd az energiát dolgozni, adj neki egy kis időt.

Amikor úgy érzed, hogy megkönnyebbültél, már nem áramlik a reiki, vége a folyamatnak, akkor egy hálás gondolat után engedd el a meghívott személyt és fújd el a gyertyát.

Megtörtént eset

“Édesapám kicsi gyerekként elhagyott, majd felnőtt koromig nem hallottam felőle. Gyerekként csupán néha hiányzott, aztán felnőttként csúnyán összevesztünk, majd újra eltűnt. Nagyon haragudtam rá. Ahogy teltek az évek, egyre jobban. Aztán kiderült, hogy már nem él. Akkor még bűntudat is facsarta a szívem, hogy ennyire rossz ember vagyok, hogy képes voltam egy halott emberre ennyi mindent kiabálni. Hiába írtam ki magamból, hiába beszéltem róla, a düh, a harag és a bűntudat is folyamatosan velem volt.

Egy barátom tanácsára pár éve elvégeztem ezt a gyakorlatot. Több, mint fél óráig adtam a reikit neki. A második perctől folytak a könnyeim, de a végére úgy éreztem, megkapta az üzenetem, megbocsátott és én is neki.

Hetekkel később vettem észre, hogy már nincsenek bennem azok a gondolatok, már nem fájdalmas ránéznem a fényképére, könnyen beszélek róla. Eltűnt a méreg, eltűnt a bűntudat. Hálás vagyok érte.”

Neked is segíteni fog. tedd meg.

 

Ha te is szeretnél egy egyszerű, kézzel fogható “biztonságot”, akkor tanulj velem. Tantermi tanfolyam időpontok itt.

Ha kevés az időd, vagy fizikailag messze vagy Budapesttől, akkor tanulj velem online. Kényelmesen, saját időbeosztásod szerint.