Október 22.-én beléptünk a skorpió jegyébe, aminek a témája fizikai szinten nemi szervek – vagyis a nemi szervekre ható energiák családban és azon kívül (pl. munkahely), nemi szerepeink, nemi életünk.

A nemi szerepek kérdése nagy vihart vált ki mindig. Mi most ezt kerüljük el. Nem az a cél, hogy a saját problémákból kiindulva a másik nem tagjai között találjunk „bűnöst”. Egyensúlyra van szükség. És ezt az egyensúlyt saját magadban kell megteremtened, megtalálnod.

Egyensúlyra van szükség

Az elme, az akarás, a „csinálás” mind férfias/jang jellegű cselekvés, míg a passzív, elfogadó, odafigyelő állapot, inkább nőies, yin energia. Mindkettőnek meg van a helye. Hiszen az életünkben rengeteg alkalom van, amikor szükség van arra, hogy menjünk, csináljuk, mozgassuk meg az életünket, a világot. És ugyanannyi, amikor csendben, befelé fordulva keresünk megoldásokat, és hagyjuk, hogy az élet, a sors, a saját energiánk csak sodorjon a megoldásig.

A probléma ott van, amikor a nem a szükséges működéshez/energiához nyúlunk. Amikor ésszel, a fejünkből kiindulva „megcsináljuk” például a párkapcsolatunkat. Olyan formára alakítjuk, hogy kitehessük a közösségi oldalakra. Posztolgatunk akkor is, amikor más hozna eredményt. Valami passzívabb, odafigyelő állapot megadná azokat a csendes órákat, amikor oda tudunk figyelni egymásra, kapcsolódni tudunk, adni tudunk egymásnak.

Skorpió ideje – nemi szerepek

Erről is szólnak a nemi szerepek. És a skorpió időszakában érdemes kicsit megvizsgálni, hogy valóban szeretjük-e a nemi életünk 50 árnyalatát, vagy csak megyünk a külső ingerek után, mert az könnyebb?

Figyeljünk befelé egy kicsit, és akkor könnyebb lehet kigyógyulni a mostanában népbetegségként hódító alhasi betegségekből.

Az elmúlt évek arról szóltak, hogy a korábbi sérüléseket kerestük és találtuk. Most már ideje gyógyulni. Ha magadban egyensúlyba kerülsz mindkét nem szerepeivel és energiáival, akkor a külvilágban is könnyebben lesz meg az egyensúly.

Reikizz, kezd el kezelni magad:

  • a csípőd, alhasad, és két oldalról a medencéd,
  • ha tudod hol van, a gyökércsakrád, a szexcsakrád és köldökcsakrád is
  • a kötelező fejpozíciók helyett – és az alsó-felső egyensúly érdekében – most a mellkasodat kezeld (ne direktben a szíved, kicsit feljebb, középen)

Kezeld magad. Legyél bátor, és kezeld magad hosszabban és formáld át a működésed. Nem kell közben gondolkodnod, kérdéseket feltenned. És semmiképp se pörgesd magadban a korábbi sérelmeket. Biztos igazad van, ha megsérültél, jogod van haragudni. De most adj egy kis szünetet magadnak. Kezeld magad, és keresd magadban azt a csendes pontot, ahol yin és yang együtt, harmóniában tud lenni. Mert az vagy te, az egyensúly, a saját, egyedi egyensúlyod. Amiről csak te tudhatod, hogy milyen, és csak te tudod megteremteni magadnak.

Aktuális reikis programok:

Reiki 1 – november 16, szombat – reiki 1 tanfolyam

Olvasd el mit tapasztaltak azok, aki már elvégezték a tanfolyamot:

reikis vélemények, tapasztalatok.

Dervár Zita,

gyakorlati reiki szakértő, ápoló, gyógymasszőr

0620-979-7460, reikizz@reikizz.hu