Október 22.-én beléptünk a skorpió jegyébe, aminek a témája fizikai szinten nemi szervek – vagyis a nemi szervekre ható energiák családban és azon kívül (pl. munkahely), nemi szerepeink, nemi életünk.

A nemi szerepek kérdése nagy vihart vált ki mindig. Mi most ezt kerüljük el. Nem az a cél, hogy a saját problémákból kiindulva a másik nem tagjai között találjunk „bűnöst”. Egyensúlyra van szükség. És ezt az egyensúlyt saját magadban kell megteremtened, megtalálnod.

Egyensúlyra van szükség

Az elme, az akarás, a „csinálás” mind férfias/jang jellegű cselekvés, míg a passzív, elfogadó, odafigyelő állapot, inkább nőies, yin energia. Mindkettőnek meg van a helye. Hiszen az életünkben rengeteg alkalom van, amikor szükség van arra, hogy menjünk, csináljuk, mozgassuk meg az életünket, a világot. És ugyanannyi, amikor csendben, befelé fordulva keresünk megoldásokat, és hagyjuk, hogy az élet, a sors, a saját energiánk csak sodorjon a megoldásig.

A probléma ott van, amikor a nem a szükséges működéshez/energiához nyúlunk. Amikor ésszel, a fejünkből kiindulva „megcsináljuk” például a párkapcsolatunkat.

Olyan formára alakítjuk, hogy kitehessük a közösségi oldalakra. Posztolgatunk akkor is, amikor más hozna eredményt. Valami passzívabb, odafigyelő állapot megadná azokat a csendes órákat, amikor oda tudunk figyelni egymásra, kapcsolódni tudunk, adni tudunk egymásnak.

Skorpió ideje – nemi szerepek

Erről is szólnak a nemi szerepek. És a skorpió időszakában érdemes kicsit megvizsgálni, hogy valóban szeretjük-e a nemi életünk 50 árnyalatát, vagy csak megyünk a külső ingerek után, mert az könnyebb?

Figyeljünk befelé egy kicsit, és akkor könnyebb lehet kigyógyulni a mostanában népbetegségként hódító alhasi betegségekből.

Az elmúlt évek arról szóltak, hogy a korábbi sérüléseket kerestük és találtuk. Most már ideje gyógyulni. Ha magadban egyensúlyba kerülsz mindkét nem szerepeivel és energiáival, akkor a külvilágban is könnyebben lesz meg az egyensúly.

Reikizz, kezd el kezelni magad:

  • a csípőd, alhasad, és két oldalról a medencéd,
  • ha tudod hol van, a gyökércsakrád, a szexcsakrád és köldökcsakrád is
  • a kötelező fejpozíciók helyett – és az alsó-felső egyensúly érdekében – most a mellkasodat kezeld (ne direktben a szíved, kicsit feljebb, középen)

Kezeld magad. Legyél bátor, és kezeld magad hosszabban és formáld át a működésed. Nem kell közben gondolkodnod, kérdéseket feltenned. És semmiképp se pörgesd magadban a korábbi sérelmeket. Biztos igazad van, ha megsérültél, jogod van haragudni. De most adj egy kis szünetet magadnak. Kezeld magad, és keresd magadban azt a csendes pontot, ahol yin és yang együtt, harmóniában tud lenni. Mert az vagy te, az egyensúly, a saját, egyedi egyensúlyod. Amiről csak te tudhatod, hogy milyen, és csak te tudod megteremteni magadnak.

Gyere, tanulj velem! Tantermi reiki tanfolyam időpontok itt.

Ha kevés az időd, vagy fizikailag messze vagy Budapesttől, akkor tanulj velem online. Kényelmesen, saját időbeosztásod szerint.

Olvasd el mit tapasztaltak azok, aki már elvégezték a tanfolyamot:

reikis vélemények, tapasztalatok.

Dervár Zita,

gyakorlati reiki szakértő, ápoló, gyógymasszőr

0620-979-7460, reikizz@reikizz.hu