Május végén beléptünk az ikrek jegybe.

Az ikrek levegős jegy, főleg a kommunikáció témaköre és problémái tartozik hozzá. Épp csak kijöttünk a bika torokfájós idejéből, de sajnos nem fejeződtek be a köhécselések, torokgyulladások.

Főként, hogy az időjárás és a központi fűtés nincsenek összehangolva, ezért, amikor már nincs fűtés, de éjjel még hideg van, simán megfázunk. Újra meg újra.

Allergia kezelése reikivel

Ráadásul elkezdődött az allergia szezon, jönnek az allergiás tünetek is. Amikor náthásan bedugul az orrod, könnyezik és/vagy viszket a szemed, esetleg köhögsz is (főleg, ha beszippantasz pár fehér szöszt). A tüdőre pakoljuk az aggodalmak szürke felhőcskéit, nap nap után. Oda kerülnek a dolgok, amik irritálnak, feszültséget okoznak benned, majd ha „megtelt”, irritációs tünetek jelennek meg a testeden.

Nem véletlen, hogy az ayurvéda erre az időszakra teszi a méregtelenítési tennivalókat, a májtisztító kúrákat. Úgyhogy a tüdő reikis tisztítás után a májat is kezelni kell!

A teendő tehát egyértelmű: nap nap után fel kell töltened a tüdőidet (igen, ketten vannak) fénylő reikivel, ami feloldja ezeket a szürkeségeket. A tüdő kézpozíció nem nehéz, kezelheted a mellkas felől, de oldalról is, ahogy neked kényelmesebb.

Nem szabad elfelejteni, hogy, mint minden esetben, itt is kötelező fejpozíciót is kezelni, minél többet. Az allergiák eredetét még a brit tudósok sem fejtették meg, de azért sejthető némi összefüggés a fejben zajló feszültségek, és az allergiás tünetek között.

Ami még „összenyomhatja a tüdőt”, és akadályozhatja a könnyed légzést, az a vállakon cipelt terhek, melyek nem is annyira jelképesek, mint gondoljuk. Neked szokott fájni a vállad/nyakad? Reggelente, mikor felkelsz? Vagy este érzed meg, mikor már hazaértél?

Tehát: fej + tüdő + máj + köldök + újra fej pozi kezelése – majd aztán jöhet a vállak oldása, mindkét oldalon.

Jobbulást!

Olvasd el mit tapasztaltak azok, aki már elvégezték a tanfolyamot:

reikis vélemények, tapasztalatok.

Dervár Zita,

gyakorlati reiki szakértő, ápoló, gyógymasszőr

0620-979-7460, reikizz@reikizz.hu