Lassan belépünk a RÁK jegyben, ami vizes, érzelmes jegynek számít. A rák nem álmodozóan érzelmes, mint a halak, hanem olyan szempontból érzelmi beállítottságú, hogy odafigyel a környezetére, és a szerettei igényeire reagál. Anyatípus. Ugyanakkor érzékeny és néha sértődős, és „ő tudja jobban”. Gyakran segítő foglalkozású.

Mivel érzelmes jegy, nehezen viseli a konfliktusokat, tehát sok mindent nem mond ki, lenyeli, gyakori nála a köhögés, a gyomor probléma, a fejfájás.

Mivel folyamatosan kifelé figyel, a környezetére, elfárad. Szüksége lenne töltődésre, énidőre. Ennek hiányában beteg lesz, és ha ő beteg lesz, szétesik a családja (mindegy, hogy ő férfi vagy nő, a rákjegy az rákjegy.)

Rák jegyű ember gyenge pontjai

A rák jegyű ember fizikailag érzékeny pontja hivatalosan a gyomor. Ugyanakkor a gyomorhoz hozzátartozik az életmód is, hiszen „az vagy, amit megeszel”. Ezenkívül a fejfájások nagyrésze abból fakad, ami a gyomorba kerül (vagy nem kerül bele).

Az ayurvéda a rák jegyhez a tüdőt sorolja, mint szervet. Ez sem véletlen, szélesebb felfogásban az aggodalmat, a szorongást nem csak a gyomorban nyeljük, hanem a tüdőre pakoljuk.

Tehát a szükséges reiki kezelés pozíciói:

  • Gyomor
  • Fej
  • Torok
  • Tüdő
  • Has – köldök + alhas
  • Máj, hasnyálmirigy

Ne felejtsük el, hogy nem csak a rák jegyűek járhatnak ebben a cipőben, ha úgy érzed, a gyomrod küzd meg a feszültségekkel, bátran használd ezt a reiki kezelési sablont.

Olvasd el mit tapasztaltak azok, aki már elvégezték a tanfolyamot:

reikis vélemények, tapasztalatok.

Dervár Zita,

gyakorlati reiki szakértő, ápoló, gyógymasszőr

0620-979-7460, reikizz@reikizz.hu