Napi szinten halljuk, hogy globális felmelegedés, és védjük a környezetet, és közben azt gondolhatjuk magunkban: ugyan, mit tehetek én, egymagam ?!

Te, egymagad, nagyon fontos vagy. Te segíthetsz a Földön.

Mit tudsz tenni Te a globális felmelegedés ellen?

Először is, minél kevesebbet járj autóval. Az autók által kibocsátott gázok sosem lesznek egészségesek, és folyamatosan rontják az ún. üvegház hatást. Az sem megoldás, ha elektromos autóra váltasz, mert azt az energiát meg kell termelni valahogyan és a megtermelés módja sem lesz soha egészséges (semmilyen erőmű nem tud úgy működni, hogy környezetvédő legyen).

Másodszor, térj át a vegetáriánus étrendre. Tudom, most meglepődtél, de az üvegházhatásért, vagyis azért, hogy meleg van, hektikusan esik az eső, nincs hó, fogy a vízkészlet és sivatagosodnak el hatalmas földterületek, ennek a hatásnak a 45%ban a húsevés, vagyis az állattenyésztés és feldolgozás az oka. Majdnem félig a húsevés felel azért, hogy pusztul a föld, és pusztul az ember.

Harmadszor, ültess fákat, sokat. Vedd rá az ismerőseidet is, hogy ők is ültessenek fákat. és ne vágd ki a meglévő fákat. Hiszen ha nincs fa, nincs oxigén, és nincs árnyék sem, nincsenek madarak, és ha nincs madár, nincs aki megegye a szúnyogokat, legyeket. A következő lépcső lehetne az, hogy támogatod a méhecskék túlélését is. Kevesen tudják, de méhecske életének nem az az értelme, hogy mézet ad. Az egy mellékhatás, kellemes mellékhatás, de valójában a méhecske termékenyíti meg a gyümölcsfáinkat.

Negyedszer, használj kevesebb energiát. A kütyüket nem elég kikapcsolni, húzd ki őket. Fölöslegesen semmi ne működjön, a klíma se. Árnyékolj a nagy meleg idején.

Ötödször, szokd meg a gondolatot, hogy alkalmazkodnod kell a hektikus időjáráshoz. Készítsd fel rá az életed. Reikizz. Amikor esik az eső, gyűjtsd a vizet, és locsold a kerted, amikor szárazság van. Egyél sok gyümölcsöt, amikor épp van, és ha tudsz, akkor termelj saját kezűleg gyümölcsöt magadnak, az egészségesebb. Kezd el edzeni a tested, edzett test jobban alkalmazkodik a szélsőséges változásokhoz. Reikizz.

Tudom, ezt már mondani sem kell, de gyűjts szelektíven a szemetet, ha van rá lehetőséged komposztálj. Minél kevesebb műanyagot használj.

Te fogod megmenteni a Földet..

Olvasd el mit tapasztaltak azok, aki már elvégezték a tanfolyamot:

reikis vélemények, tapasztalatok.

Dervár Zita,

gyakorlati reiki szakértő, ápoló, gyógymasszőr

0620-979-7460, reikizz@reikizz.hu