Pár hete felhívott egy ember telefonon, és segítséget kért. Azt mondta, mentális tünetei vannak, amikkel elment egy önmagát reiki ördögűzőként hirdető „segítőhöz”. Kapott egy csakra tisztítást reikivel.

Azóta a mentális tünetei felerősödtek, a fizikai állapota pedig leromlott. Ő pedig azért hívott engem, hogy lehetséges-e, hogy a kapott reiki kezeléstől lett rosszabbul.

A válasz igen és nem. Természetesen nem tudom, hogy most mik a mentális tünetei, és milyen volt, a „reiki kezelés” előtt. A valóban jól képzett reikis tudja, hogy a mentális problémákat másképp kell kezelni, mint egy „csakra tisztítás”.

Nem tudom, milyen reiki kezelést kapott. Egy általános reiki kezelés tisztít és feltölt. Sajnos a kevésbé képzett kezelő nem tesz fel védelmet, mert a hagyományos reiki iskolák ilyet nem tanítanak.

Valószínűsíthető, hogy a kezelés „kinyitotta” a kezelt személyt, mert a feltöltött aura kifelé szkennel, és kapcsolódik a külvilággal. Ám a védelem nélkül, kapcsolódik bárkivel, és bárki kapcsolódhat hozzá.

Ráadásul, mivel csak töltést kapott, mentális kezelést nem, a mentális probléma is felerősödött. Sajnos ezek gyakori hibák.

Azért, hogy más ne essen ilyen csapdába, elmondanám a véleményem, a reiki ilyen célú felhasználásáról. Ez az én véleményem, az én látásmódom.

Az ördög nem tudja megszállni a fizikai energiával bíró emberi testet, épp ezért fizikai test kezelésével nem lehet megoldani „megszállást”. Egy szellemi lényt, amely örökké él, öreg és hatalmas, nem képes egy fizikai test megtartani. Ahogy egy angyalt sem. A test szétesne. Ez fizikai törvény.

Tehát kiűzni sem kell. A mentális problémákkal pedig erre szakosodott szakemberek foglalkoznak. Viszont okozhat plusz problémákat egy ilyen „reiki kezelés”, ezért megkérnélek, hogy az ilyen típusú hirdetéseket kerüld el.

Ördögűző hirdetések

Engem az ilyen jellegű hirdetések elkeserítenek. Elvileg a reiki etika “tantárgy” elmondja, hogy mit szabad és mit nem. Ilyesmit nem szabad. Nem is marad következmény nélkül.

Azonban ha szeretnéd eloszlatni a félreértéseket ezzel a témával kapcsolatban. Ha kíváncsi vagy az „ördögi létezőkre”, vagyis a Luciferi családra, akkor ajánlom elolvasásra Andrea Weaver – Fényhozó című könyvét. Zseniális.

Ha pedig szeretnél bővített reiki képzést kapni, de nincs időd eljönni tanulni, akkor, gyere, tanulj velem. Tantermi reiki tanfolyam időpontok itt.

Ha kevés az időd, vagy fizikailag messze vagy Budapesttől, akkor tanulj velem online. Kényelmesen, saját időbeosztásod szerint.

Dervár Zita,

gyakorlati reiki szakértő, ápoló, gyógymasszőr

0620-979-7460, reikizz@reikizz.hu