Legyél ellenálló a vírusoknak!

Naponta kapjuk az arcunkba a szörnyű képeket és adatokat. Egyre több a korona vírus beteg, városokat zárnak le, szinte már apokaliptikus…

De ne essünk kétségbe. Amikor enyhe a tél, akkor tombolnak a vírusok, járványok. Köhögős-taknyos influenza, vagy éppen gyomorfájós-hasmenős vírusfertőzések.

Van megoldás, még ha nem is oltások vagy gyógyszerek képében. Erősíteni kell immunrendszered.

Hogyan lesz a szervezeted ellenállóbb?

Az immun rendszert kétféleképpen lehet erősíteni (amíg nem vagy reikis).

Először is, a felpörgetéssel. Sportolj, szedj c-vitamint, sétálj a napsütésben és gondolj úgy a szélre, mint ami megtisztít, mert elfújja a megrekedt beteg energiákat.

Másodszor pedig méregtelenítéssel, vagyis annak a legkíméletesebb módszerével – igyál több vizet!! Amíg nincs áramló folyadék a testedben, addig a nyirokkeringésed egy lomha teknősére emlékeztet. és az elhalt lomok nem tudnak kiürülni belőled. ezért az immunrendszered is kicsit lomha.

Mennyi az elegendő víz egy napra?

Erről eltérőek a vélemények, nagyjából 2-2,5 liter, illetve 20 kg testsúly/1 liter víz. A vízivás a vizet jelenti. Szénsavmentes, sima víz.

Ráadásul, ahány kávét iszol naponta, az annyiszor fél liter vizet hajt ki belőled. vagyis hiába iszol 2,5 liter vizet, ha mellette 3-4 kávé a napi adag. Akkor marad neked a lomha nyirokrendszer és még sok egyéb későbbi szövődmény. Szóval, igyál vizet, és legyél boldog ha sokat jársz pisilni, mert ez azt jelenti, hogy a veséid jól működnek, ami önmagában nagy áldás ma már.

Mit tehetsz még fizikálisan a vírus fertőzések ellen?

Moss kezet gyakran, használj kézfertőtlenítőt ha leszálltál a bkk járatokról és legyen kéznél zsebkendő, hogy abba tüsszents.

Ne most járj tömeges rendezvényekre, mert ott a nagy számok törvénye alapján tuti rád köhögi valaki az aktuális vírusokat. Inkább menjetek kirándulni.

No stressz

Tudtad, hogy az ami leginkább legyilkolja az immunrendszered, átvitt értelemeben pedig az összes többi védekező rendszered is, az a stressz?

Szóval, relax. Menj jógázni, meditálj, reikizz.

Kezeld magad reikivel

Ha pedig reikis vagy, akkor nyert ügyed van, bár neked is kell a megfelelő mennyiségű napi vízadag!

Ha reikis vagy, akkor kezeld magad rendszeresen, ami vírusos időszakban legalább heti két önkezelést jelent.

Leginkább erősítő pozíciók kellenek: köldök – mellkas – fej. A reiki kezelés önmagában méregtelenítő hatású, de ilyenkor azért ráerősíthetsz kimondottan a méregtelenítő pozíciókra: máj, vese, köldök. Haladó reikisként pedig használd a szimbólumokat bátran!

Ha szeretnél rugalmas és ellenálló lenni, de még nem vagy reikis, akkor ez a legalkalmasabb időpont arra, hogy megtanuld kezelni magad reikivel. Nem igaz?

Gyere tanulj velem online. Kényelmesen, saját időbeosztásod szerint.

Zita, én nagyon szeretem, hogy ennyire nyitott vagy, saját tapasztalatot adsz át és nem a tankönyveket olvasod fel nekünk! Azt is, hogy több lehetőséget mutatsz mindenre, kiválaszthatjuk, mi áll hozzánk közelebb. Így én, aki egyébként bizalmatlan és hitetlen embernek tartom magam, nagyon könnyen fogadom el a tudásodat.” Judit

Dervár Zita,

gyakorlati reiki szakértő, ápoló, gyógymasszőr

reikizz kukac reikizz pont hu