Mindegy, hogy mennyire veszélyes, vagy veszélytelen a koronavírus járvány/helyzet, már baj van, pánik van, feszültség van. 

Nagyon észnél kell lenni, hogy ne hasson rád, igaz?

Az ilyen helyzetben az a legfontosabb, hogy legalább néhány percre ki tudj kapcsolni. Ez a néhány perc fogja regenerálni az idegeid és immunrendszered.

Kipróbálod?

15 perces gyakorlat nem reikiseknek is

1.Ha reikis vagy, egy lassú kilégzés után hívd le a reikit. Ha még nem vagy reikis, akkor csak lélegezz egy mélyet.

Mindkét kezed tedd a mellkasodra, a torok és a szegycsont közötti magasságba (a csecsemő mirigyre), egymásra is teheted a kezeidet.

Csak arra figyelj, hogy a kezed alatt felmelegszik a bőr, a mellkasod. Csak erre figyelj. Ha elkalandozna a figyelmed, akkor tereld vissza azzal a kérdéssel, vajon melegszik a kezem alatti terület? Tartsd itt a figyelmed és a kezed 5 percig.

(ha haladó reikis vagy, akkor rajzold nyugodtan a szimbólumokat is)

2.Aztán vidd a kezeidet a köldöködre. Ha reikis vagy, töltsd a köldök csakrát és a köldök gömböt. Ha még nem vagy reikis, akkor lélegezz a kezed alá, a hasadba. Vagyis hasi légzést végezz.

Ne változtass a légzésed szokásos ütemén, ne legyen se hosszabb, se rövidebb. csak arra figyelj, hogy amikor belélegzel, a hasad megemelkedik, amikor kilélegzel, a hasadból kipréselj minden  levegőt. csináld ezt 5 percig, figyelj az elkószálni akaró figyelmedre, és tereld vissza.

3.Majd hajolj kicsit előre, és tedd a kezeidet hátra, a veséidre. Képzeld el, hogy a veséiden keresztül lélegzel. Amikor belélegzel, a veséid nagyobbak lesznek, amikor kilélegzel, a veséid “leeresztenek” a szokásos méretükre. ne lélegezz gyorsabban, sem lassabban. Csak arra figyelj, hogy a veséid is veled lélegezzenek. 5 perc.

Hogy érzed most magad?

Ez az egyszerű gyakorlat kicsit megnyugtatott, kicsit erősítette az immunrendszered, és kicsit méregtelenített is. Akárhányszor ismételhető naponta !

Van egy gyönyörű zene, a tibeti harangok, amelyben pont 5 percenként szólal meg a csengő (ezt használjuk reiki önkezeléshez), ha ezt hallgatod, nem kell nézegetned az órádat.

Jövő héten minden nap hozok egyszerű, feltöltős és megnyugtató gyakorlatokat, mert ha kívül feszültség van, akkor a benti nyugalom a legjobb barátunk.

Szép napot, Zita

A reiki és a reikis tudás, akár már ma este a tiéd lehet. Gyere, tanulj velem online reikit, biztonságosan.

Legyen biztonsági hálód – Reikizz

Dervár Zita,

reiki mester-tanár, ápoló, gyógymasszőr

reikizz@reikizz.hu