Június – Ikrek hava

Tavaly itt hagytuk abba a Bikáknál, az április-május környéki teendőknél,

most folytassuk a május – június, vagyis az IKREK levegős jegyében.

Túl vagyunk a téli megfázós-köhögős napokon, a bika jegyében megjelent torok problémákon, de még nincs vége, ugye?

Sajnos ebben az időszakban jönnek az allergiás tünetek. Amikor náthásan bedugul az orrod, könnyezik és/vagy viszket a szemed, esetleg köhögsz is (főleg, ha beszippantasz pár fehér szöszt). A tüdőre pakoljuk az aggodalmak szürke felhőcskéit, nap nap után. Oda kerülnek a dolgok, amik irritálnak, feszültséget okoznak benned, majd ha „megtelt”, irritációs tünetek jelennek meg a testeden 🙁

Nem véletlen, hogy az ayurvéda erre az időszakra teszi a méregtelenítési tennivalókat, a májtisztító kúrákat. Úgyhogy ha tüdő tisztítás után a májat is kezelned kell.

Gyakorlati teendők

A teendő tehát egyértelmű: nap nap után fel kell töltened a tüdőidet (igen, ketten vannak 🙂 ) fénylő reikivel, ami feloldja ezeket a szürkeségeket. A tüdő kézpozíció nem nehéz, kezelheted a mellkas felől, de oldalról is, ahogy neked kényelmesebb.

Nem szabad elfelejteni, hogy, mint minden esetben, itt is kötelező fejpozíciót is kezelni, minél többet. Az allergiák eredetét még a brit tudósok sem fejtették meg, de azért sejthető némi összefüggés a fejben zajló feszültségek, és az allergiás tünetek között.

Hogy vannak a terheid?

Ami még „összenyomhatja a tüdőt”, és akadályozhatja a könnyed légzést, az a vállakon cipelt terhek, melyek nem is annyira jelképesek, mint gondoljuk. Neked szokott fájni a vállad/nyakad? Reggelente, mikor felkelsz? Vagy este érzed meg, mikor már hazaértél?

Szeretnél többet tenni magadért? Akkor gyere, tanulj velem. Tantermi reiki tanfolyam időpontok itt.

Ha kevés az időd, vagy fizikailag messze vagy Budapesttől, akkor tanulj velem online. Kényelmesen, saját időbeosztásod szerint.

Legyen biztonsági hálód – Reikizz

Dervár Zita,

gyakorlati reiki szakértő, ápoló, gyógymasszőr

0620-979-7460, reikizz@reikizz.hu