Mennyei Prófécia 3.0

Kezdjük az elején – Mennyei 1.0

Olvastad James Redfield Mennyei Prófécia c. könyvét, legalább az első kötetet?

Ha igen, megtudhattad belőle, hogy minden ember arra törekszik, hogy legyen energiája, lelki ereje ahhoz a bonyolult és megterhelő akadályversenyhez, amit egyszerűen úgy hívunk, élet.

Sajna, az energiát meg kell szerezni valahogyan, és erre az egyre kevésbé spirituális, max. mutatóban vallásos ember már csak egy módot talált: egymástól.

A könyvből, bár nagyon kalandos és regényes, de felsorolás-szerűen kideríthető belőle, hogy milyen technikákat alkalmazunk annak érdekében, hogy a végén mi álljunk fel nyertesen, mert aki nyer, azé az energia (a győztes mindent visz).

Te tudod, melyik technika áll a legközelebb a mindennapjaidhoz? (vallató? megfélemlítő? szegény én?)

Mennyei prófécia 2.0

Ha még nem olvastad a könyvet, érdemes pótolni (a filmet megnézni nem elég!), bár ezek a felismerések az 1990es évekből származnak, azóta túlhaladtuk már őket.

Maga a könyv is megmutatja az akkori következő lépcsőt: koncentrálj a természeti környezetre, erdők, mezők, virágok, akik alig várják, hogy megoszthassák veled az energiájukat. Ráadásul a természeti energiával tiszta, azzal együtt nem kapsz jóféle egó-maszatkákat is, mint az egymást-lenyomó-verseny-győzelme esetén. Hisz tudod, harc esetén olyan nincs, hogy „én csak a tiszta energiákat szívom ám el tőled, a vacakot tartsd meg magadnak”, hanem, kapod az ívet az energiával együtt. Ezért nem tart semeddig a másoktól zsákmányolt energia, ezért nem viszi előbbre az életed, mert kevés, nem tiszta és a folyamat is káros, ami által megszerzed.

Vigyázz, a reiki az ördögtől való !

Pár évente megtalál valaki azzal, hogy benne van a bibliában, hogy a reiki (és minden más gyógyításra használt energia) az ördögtől jön.

Sokáig nem értettem. Mert magyarázat nem jött hozzá, csak ez a sommás kijelentés. Emiatt voltak egészen eretnek gondolataim is, ha a reiki az ördögtől jön, akkor ő tök jó fej, ha ilyen használható, mellékhatás-mentes gyógyító energiát tud adni nekünk. 🙂

Ha elolvasod a reiki történetét, a legenda szerint a reiki iskola alapító Usui sensei pont úgy bukkant a reikire, hogy azt kutatta, Jézus hogyan gyógyított.

Akkor Jézus az ördögtől kapta az energiát a gyógyításhoz? Vagy Jézus nem reikivel gyógyított? Vagy Jézus nem tudta, hogy később beleírják a bibliába, hogy az energia az ördögtől jön? Te mit gondolsz erről?

Reiki vs. Biblia

 Én arra jutottam, hogy a probléma a mástól, máshonnan „elvett, kapott” energiával van. Ez lehetett a bibliai írók baja. És ez tényleg probléma. Sokáig úgy gondoltam, a növényeket nem zavarja, ha az ember leül oda, koncentrál, megcsodálja őket, majd feltöltődve távozik. És biztos nem is zavarja őket. De a valóságban nem a növényektől kapod az energiát, ez téves értelmezés. Csupán leülsz oda, lélegzel, megnyugszol, és akkor történik valami… De mi?

A reiki avatás japánról fordított szavai: előhívom/aktiválom ennek a személynek reikijét.

A te reikidet. Nem kell máshova fordulni, nem kell harcolni, van neked elég tiszta energiád, csak meg kell tanulnod hova nyúlj érte.

Amikor leülsz egy bokor mellé, kifújod magadból mindazt, ami feszít, ami eltereli a figyelmed, ellazulsz, megnyílnak azok az ajtók, amin a saját tiszta energiáid beáramolhatnak. A reiki ezeknek az energiáknak egy koncentrált, öngyógyításra – gyógyításra programozott verziója.

Még ennél is konkrétabban érdekel, hogy pontosan mi az a reiki energia?

Akkor gyere, tanulj velem. Tantermi reiki tanfolyam időpontok itt.

Ha kevés az időd, vagy fizikailag messze vagy Budapesttől, akkor tanulj velem online. Kényelmesen, saját időbeosztásod szerint.

Legyen biztonsági hálód – Reikizz

Dervár Zita,

gyakorlati reiki szakértő, ápoló, gyógymasszőr

0620-979-7460, reikizz@reikizz.hu