Kérdés: A Távkezelés reikivel ugyanolyan hatásos, mint a személyes?

Alapvetően a távkezelést akkor használjuk, ha nincs lehetőség fizikai közelségre. Például a húgom külföldön él a gyermekeivel, de ha baj van, szól nekem és én küldök reikit. Vagy ha egy családtag kórházban van, én  pedig ott nem tudom őt megkezelni, akkor otthonról küldök neki reikit.

A válasz tehát, igen, a távkezelés ugyanolyan hatásos, mint amikor van mód a személyes kezelésre. A kezelő személy részéről nagyobb fegyelmet igényel, hogy a figyelme ne kalandozzon el, hanem a betegére koncentráljon, de az energia eljut a beteghez. Van egy reiki szimbólum, mely megteremti a kapcsolatot a beteg és köztem, ezáltal olyanná teszi a  körülményeket, mintha fizikailag kezelném őt. A reiki 2es képzésen megtanuljuk ennek a technikának a pontos működését és kivitelezését.

Az energia számára nincs térben és időben lévő korlát, nincs kötve a négy dimenzióhoz. A Jikiden nem, de a nyugati reiki tanítja a térben – időben, különböző helyekre történő energiaküldést.

Tudom, hogy a tévéből gyógyítók hatására kissé szkeptikusan fogadjuk ezt a tényt, de érdemes kipróbálni. A  közös gyakorlásokon szoktuk gyakorolni a távkezelést, hogy fizikailag érezhető legyen mind az, amikor küldjük, mind amikor kapjuk az energiát.

Ha te is szeretnél egy egyszerű, kézzel fogható “biztonságot”, akkor tanulj velem. Tantermi tanfolyam időpontok itt.

Ha kevés az időd, vagy fizikailag messze vagy Budapesttől, akkor tanulj velem online. Kényelmesen, saját időbeosztásod szerint.