Ha nem hiszek a reikiben, akkor is működik?

Igen, működik. A reiki független minden vallástól, egyháztól, életszemlélettől. A reikiben nem kell hinni, ahogy a gravitációban sem kell, ettől még a legtöbb tárgy lefelé esik.

Reiki kezelés alatt nem érzek semmit, ilyenkor is hatásos?

Ha reiki kezelő vagy, és közben nem érzel semmit:

A Jikiden képzésen tanulni fogunk a byosen-ről, ami lerakódott, fáradt energiákat jelent. Amikor reiki kezelést végzünk, érezhetünk melegséget, bizsergést, akár fájdalmat is, ilyenkor ezt a byosent érzékeljük. Amikor nem érzünk semmit, ott nincs a kezünk alatt byosen, de a reiki áramlik. A kérdésre tehát a válasz: igen, a reiki áramlik ha kezelést végzel, függetlenül attól, hogy érzel -e valamit közben.

Ha reiki kezelést kapsz, és közben nem érzel semmit:

IGEN, hatásos 🙂 Kezelés közben nem is kell érezned semmit, pihenj, engedd el magad. Minél kevésbé kattog az agyunk, annál  könnyebben fogadjuk be az energiát. Ezt úgy fogalmazta meg a Sensei, hogy “képzelj el egy tetszőleges átmérőjű csövet, ezen áramlik feléd a reiki. Ha ez a cső tele van a gondolataiddal, aggodalmaiddal, akkor kevesebb reiki tud átjutni hozzád”.

Mikor kezelést adok, elkaphatok-e betegségeket?

Nem. Egyrészről, ez egy egyirányú áramlás, tőled a kezelt személy felé. Másrészt a reiki tiszta, magasan rezgő energia, azonnal “fertőtlenít”, feloldja az alacsonyabban rezgő energiákat, így nem kaphatsz el semmit. (ez alól kivételt képez, ha pl. fertőző bőrbetegség esetén ráteszed a kezed a fertőzött felületre).

Mi a különbség a nyugati és a jikiden reiki  között?

Erre külön bejegyzésben válaszolok, mert hosszabb lélegzetű választ igényel.

Mennyi anatómia tudásra van szükségem ahhoz, hogy tudjak segíteni a családomnak?

Alapvetően semennyire. “A reiki oda áramlik, ahol szükség van rá” tanítják a könyvek, és ez igaz is. Ám számunkra elég fontos az időfaktor, tehát nem árt tudni, hogy pl. melyik  oldalon van a máj, és májbetegség esetén közvetlenül  ott kezelni.

A szükség alapvető anatómiát megtanuljuk a reiki egyes képzésen.

Ha te is szeretnél egy egyszerű, kézzel fogható “biztonságot”, akkor tanulj velem. Tantermi tanfolyam időpontok itt.

Ha kevés az időd, vagy fizikailag messze vagy Budapesttől, akkor tanulj velem online. Kényelmesen, saját időbeosztásod szerint.