Ismered azt a játékot, amikor eléd tesznek két nagyon hasonló képet, és meg kell találnod a különbségeket?

Hasonlót fogunk most játszani, én elmesélem egy beteg reikikezelését, te pedig megmondod hány hibát találtál benne, rendben?

Esettanulmány

Adott egy 19 éves fiatalember, aki ritkán beteg, ezért egy megfázás is borzasztó hatással tud lenni rá. Nos, ez a fiatalember az egyetlen gyermekem, aki épp december 23.-án estére lázasodott be.

Gondoltam magamban, ugyan már, mi az nekem, egy szimpla kis megfázás+láz. Mondtam  a gyermeknek, heverjen mellém, nézzük együtt a filmet és majd kezelem közben. Így is történt, békés félórás kezelés következett, mindössze két reikipozícióval (mellkas, fej).

Egy órával később a láza magasabbra kúszott, a megfázása már köhögésbe és fájdalmakba fordult. Akkor már kicsit jobban odakoncentrálva ültem mellé kezelni őt. Lehívtam a reikit, és már a második pozíciót kezeltem, mikor rájöttem, hogy csupán nekem van melegem, a kezemig nem jut el a reiki, a gyermek nem érzi a melegét, nincs jobban tőle. Mi történhetett?? Pár percig pánik-üzemmódban pörögtek a gondolataim, gyógyszer nincs itthon, éjszaka van, orvos sincs, talán mentőt kell hívnom, ha a gyerek láza eléri a 40et??

Mi volt a hiba ?

Nyugalom. Idő, csak időre van szükség, és némi ellazulásra. Természetesen semmi baj nem lesz. Ez csak egy megfázás, esetleg torok-, vagy mandula gyulladás, sok ilyet kezeltem már, egyetlen kezelésre meggyógyultak. De most mi van???

Te már tudod a választ?

Kicsit lehiggadtam, tettem borogatást is a gyerekre, csak a megnyugtatás végett, és a kezelést is folytattam még, hiába nem éreztem semmit a kezem alatt.

Újabb egy óra múlva a láza lejjebb ment, majd megszűnt.

Reggelre a torka bedurrant, a légzés is fájt neki. Aztán végre le tudtam őt ültetni magam elé, profi reiki kezelésre. 20 perc múlva megunta és továbbállt.

Pár óra múlva odajött hozzám és flegmán megkérdezte, miért nem ezzel kezdtük?, már nem is fáj a torkom.

A tapasztalat kényelmessé tesz

A reiki hatott, természetesen. A hiba a kezelőben volt, vagyis bennem. Néha a tapasztalat nem megvéd, hanem kényelmessé tesz és a rutin miatt nem is gondolkodunk.

Te is reikis vagy, gondolom kezeltél már lázas, megfázott beteget. Te hogy csináltad? Rájöttél a hibáimra? Írd meg nekem!

Ha szeretnél te is profi lenni, és már csak rutinból hibázni. Tanulj velem. Tantermi reiki tanfolyam időpontok itt.

Ha kevés az időd, vagy fizikailag messze vagy Budapesttől, akkor tanulj velem online. Kényelmesen, saját időbeosztásod szerint.