A reiki nem működik?

A reiki nem működik. Nekem legalábbis tuti nem. Nem érzem a kezemben, nem leszek jobban a kezelés után. Saját szememmel láttam, hogy más jobban lett a reikitől, de nekem nem megy. Miért van ez?

Gondoltál már te is ilyesmit? Mindenkinek sikerül, csak neked nem. Tuti csalás az egész. Aki jobban lesz, az csak bebeszéli magának… pedig olyan jó lenne, ha működne. Már az égvilágon mindent kipróbáltam, és… ez se segít.

Szóval a kérdés, hogy neked miért nem működik a reiki?

Gyakran jönnek hozzám ilyen levelek, amik panaszolják, hogy az ígért tökegyszerű módszer nem megy.

Amit állítólag nem lehet elrontani, nem működik.

Pedig ott az a sok sikersztori… mindenki nem hazudhat…

A reiki működik. Nem baj, ha nem érzed, de csinálnod kell.

Íme, néhány lehetőség, hogy nálad miért nem érződik a hatása.

Rendszertelenül reikizel + irreális elvárások

Ez nem olyan, mint az edzés, ne ijedj meg, de igenis szükség van rá, hogy viszonylag rendszeresen reikizz. Főleg, ha van valami konkrét problémád, betegséged. Minél „komolyabb”, minél több tüneted van, annál gyakrabban kell reikizi magad, és annál hosszabb ideig.

A reiki nem varázspálca. Tudom, ez lenne az elvárás, de amikor évekig nevelgeted a betegséged, akkor irreális elvárás, hogy sitty-sutty eltűnjön az a betegség.

Velem történt meg, hogy az idősebb beteg csalódottan közölte velem az első kezelés (!!) végén, hogy még mindig nem tud lábra állni. Mondom neki, nagyjából 60 éve beteg, több műtétet hajtottak végre rajta, az is csoda, hogy a kezelés után ki tud kísérni a kapun. Igen, de ő azt remélte, hogy ma már legyalogolhat a dombról. Nem akarta már a második kezelést sem.

Ártalmak vs Reiki

Azok a dolgok, amik beteggé tesznek téged, napi 24 órában dolgoznak rajtad. Például fáj a szemed. A szemet könnyű reikizni, olvashattad nálam is. De hiába kezelted magad már többször is, semmi javulás. Miért?

Ami rongálja a szemed (neon, fénylő monitorok: laptop, telefon, tablet…) az napi 18-20 órában rongál. Hetente 7 napon. És te reikiztél 3*15 percet a héten, jó esetben.

Érzed, ugye? Ez kevés. Ha fáj valamid, kezeld minden nap, legalább 15 percet, de inkább többet.

Krónikus betegség

Ha krónikus betegséged van, az heti 2-3 teljes nagy kezelést igényel. Miért? Mert szeretnél meggyógyulni. Nem a tüneteket szeretnéd enyhítgetni, hanem a gyökerénél fogva akarsz megszabadulni valamitől, ami esetleg hónapok, évek vagy évtizedek alatt fejlődött ki benned, létrehozva egy teljesen egyedi struktúrát benned – ezt nevezzük betegségnek.

Múlt heti példa, a fiatalember korábban vállfájdalommal jött el hozzá, három kezelés után jobban lett. És most megint jelentkezett, újra fáj a válla. Kérdem, mi történt? Semmi. Csak megint megfájdult. Oké, gyere, kezeljük. Aztán ahogy beszélgetünk, kiderül, hogy ő pontosan tudja, hogy egész nap rosszul beidegződött mozdulattal támasztja a vállát az íróasztala mellett. Napi 8-9 órát.

El kell döntened, hogy a reikit veszed komolyan, és kezelési tervet készítve, célokat kijelölve reikizel, vagy hagyod, hogy a betegségek sodorjanak az életed útján.

Előfordulhat, hogy még kevés a tapasztalatod, vagy a tudásod.

Vannak olyan összetett helyzetek, tünetcsoportok, amikhez kevés, hogy elvégezted a reiki 1es tanfolyamot.

Van amihez kell a kraft, amit 1-2-3 hónapos rendszeres reikizés adhat meg neked, és kellenek a reiki szimbólumok. Van, hogy több behangolásra van szükséged, vagy még többre. Ilyenkor nem az a megoldás, hogy abbahagyod, áh, ez se működik.

De! Működik! Megmutatom, Gyere tanulj velem.

Ha kevés az időd, vagy fizikailag messze vagy Budapesttől, akkor tanulj velem online. Kényelmesen, saját időbeosztásod szerint.

Legyen biztonsági hálód – Reikizz

Dervár Zita,

gyakorlati reiki szakértő, ápoló, gyógymasszőr

0620-979-7460, reikizz@reikizz.hu