REIKI KEZELÉS

 A japán REI szó jelentése: valami értékes, titokzatos erővel töltött, szent, spirituális.

A KI jelentése energia, ami láthatatlan, de létezik fizikailag és lélektanilag is.

Ezért a Reiki szó jelentése láthatatlan, szent erővel feltöltött energia. A reikinek nincs köze a vallásokhoz, vagy az okkultizmushoz.

A reiki technika tehát kézrátétellel való energiakezelést/gyógyítást jelent.

Előnye, hogy teljesen természetes, nincs mellékhatása, nem lehet elrontani a kezelést, nem lehet vele ártani. Az avatott kezelő ráteszi a beteg testére  kezét, és a behívott energia feltölti az energiahiányos, fáradt, beteg helyeket. Az energia tiszta, nem tud fertőzést átvinni sem egyik testrészről a másikra, sem egyik betegről a másikra. A kezelő nem tud átvenni betegséget a betegeitől, és a kezelések során sem fárad, hanem ő is feltöltődik. Ez egy optimális kezelési forma, mindenki jól jár vele.

A kezelt személy érezhet melegséget, bizsergést, aluszékonyságot. Az energia azonnal hat, ellazítja a feszes izmokat, relaxálja az elmét, megnyugtat. Fájdalmat és gyulladást is azonnal csillapít, de néha a látható hatásra várni kell egy kicsit. Általában másnap reggelre javul látványosan a helyzet.

A reikiben nem kell hinni. Akkor is működik, ha valaki el sem tudja képzelni, hogy vannak olyan energiák, melyeket nem lehet szabad szemmel látni. Sőt, akkor is működik, ha valaki azt gondolja, ez humbug. Volt már ilyen betegem, és ő is meggyógyult.

Mit várhat a beteg egy reiki terapeutától?

Először is, a reiki terapeuta jelenléte megnyugtató. Már akkor is érződik ez a hatás, ha még csak beszélgetünk, a kezelés el sem kezdődött. Ha nem érzed jól magad, fura érzés van a gyomrodban, fáradtabb vagy a kezelés végén, mint az elején, nem a megfelelő kezelővel vagy, keress mást.

Sajnálatos, hogy ezt is le kell írnom, de fontos: a reiki kezelések felöltözve történnek. A reikinek nem gátja a ruha, de még a takaró sem, ha bárki mást mond, nem igaz. Természetesen nem arra gondolok, hogy a nagykabátot sem szabad levenni, mert az energia amúgy is melegíteni fog, de sajnos érkeztek hírek olyan kezelőkről, akik meztelenre vetkőztették a beteget. Úgy legyél felöltözve, hogy kényelmesen érezd magad, ne szorítson a ruhád, el tudj lazulni.

Az igazi reikis tudja, az energia gyógyít, ő csak csatornája ennek, egy eszköze, így a hozzáállása és a neked adott válaszai ezt fogják tükrözni.

Nyugodtan kérdezd meg, a kezelőd hol tanulta a reikit, mióta kezel, milyen szinten van, kérheted, hogy mutassa meg az oklevelét, meséljen a tanátadási vonaláról.

A reiki kezelés történhet kezelőágyon, széken, matracon, kórházi ágyon, akárhol, a lényeg, hogy a biztonságban érezd magad, kényelmesen helyezkedj el.

A kezelés azt jelenti, különböző testrészeidre fogom tenni a kezem, például a vállaidra, fejedre, mellkasodra, hasadra. Ha bármit kényelmetlennek érzel, szólj, és változtatunk.

A reikis ritkán rendelkezik orvosi végzettséggel, tehát nem diagnosztizálsemmiképpen sem ijesztget. Ha ezt teszi veled valaki, fizetés nélkül távozz, és töröld fejedből a szavait.

A reiki kiegészít bármilyen más terápiát (keleti vagy nyugati), nem ütközik semmivel. Ha gyógyszert szedsz, csökkenti a mellékhatásokat, majd idővel a tüneteidet, amiért gyógyszert szedsz, ezért jó ha az orvosod tudja, néha rád kell nézni, mert szükség lehet a gyógyszerek csökkentésére.

A kezelés hason, majd háton fekve történik, időtartama általában 60-90 perc.

Reiki kezelés ára:

(érdemes megnézni az akciók menüpontot is!)

1 kezelés – 8.000 Ft

5 alkalmas bérlet – 33.900 Ft

10 alkalmas bérlet – 65.900 Ft

A bérlettel jöhetsz reikire (60-90 perc) és stresszoldásra is (50 perc).

Mire jó a reiki, az eddig tapasztalataim szerint:

  • fájdalomcsillapítás (pl. ütések, zúzódások, izom-, és izületi fájdalmak, hasfájás, fogfájás, és fejfájás csillapítása)
  • gyulladások megszüntetése
  • allergiás tünetek enyhítése
  • fáradtság, kimerültség megszüntetése
  • rosszhangulat, depresszió enyhítése
  • izületek, izmok nagyon jól reagálnak, ellazulnak, csomók kioldódnak
  • gyomorgörcs, stressztünetek enyhülnek, idővel eltünnek
  • szem fáradtsága (egész nap a monitor elött) 10 perc alatt eltűnik

Hogyan működik:

A Reiki kezelés életenergiát visz be a szervezetbe, beindítja a test természetes öngyógyító mechanizmusát és egy méregtelenítési folyamatot; átfogóan regenerálja az energiapályákat.

Katalizálja, mozgásba hozza a test energiáit, sok esetben nagyon gyorsan állítja helyre a terhelhetőséget, lehetővé teszi a szervezet számára, hogy harmonikusan hasznosítsa a kiváltott gyógyító reakciókat. A Reiki támogathat minden természetes gyógymódot.

A Reiki nem csupán a test fizikai szerkezetében hoz létre változásokat, miközben segíti a szervek regenerálódását, a szövetek és csontok újra épülését, hanem segít abban is, hogy a kezelt mentális szinten kiegyensúlyozottá váljon.

Időpont egyeztetés:

Dervár Zita

0620-979-7460