Szorongás kezelése reikivel – amikor elmész egy reiki terapeutához

A szorongás olyan gyakori az életünkben, hogy muszáj beszélnünk arról,

hogyan tudod reikivel kezelni, oldani a különféle típusú, de egyformán nehéz szorongásokat.

A reiki alapvetően egy befelé áramló, feltöltő energia – ami ad neked.

Amikor elmész a reiki terapeutához, és ő kezelni kezd téged reikivel, lehet, hogy eleinte nagyobb nyugtalanságot, feszülést fogsz érezni, mert a szorongás is energia, és a bögréből előbb ki kell önteni a felesleget, mielőtt újra tudnál bele tölteni.

Profi reiki terapeuta

Ezért keress olyan reiki terapeutát, akik tudja, hogyan kell elvevő, oldó reiki kezelést alkalmazni.

Még jobb, ha olyan terapeutához mész, aki ismeri legalább alapszinten a reflexzónákat, ezzel megduplázza a reiki kezelés eredményességét.

A módszer alapvetően ugyanaz, mint amikor reiki-stresszoldó kezelést kapsz. Kicsi reiki töltés – ezzel oldani kezdi a blokkot, lerakódott energia-gubókat, aztán oldás jön. Majd újra kis reiki töltés – újra oldás.

Szorongás kezelése

A szorongás kezelése összetett feladat, mert nem csak a fizikai, nem csak a fizikai ÉS az energetika test problémája, hanem a fizikai test ÉS az energetikai test ÉS az elme „mintáit” kell tudni kezelni.

Ezért a szorongás kezelését az oldó-feltöltő reiki kezelésen kívül mindenképpen érdemes kiegészíteni reiki mentál kezeléssel (mentál szimbólummal + vizualizációval történő több alkalmas reiki kezelési forma).

Eredményes reiki kezelés

Akkor fogod eredményesnek érezni a reiki kezeléseket, ha az elején (aztán később szakaszonként) meghatároztatok egy célt.

Például, te olyan vagy, aki a gyomrába nyeli a feszültséget, ezért már gyakran fáj, görcsöl a gyomrod, esetleg már gyomorfekélyed is van. Rendszeresen nem tudsz aludni. Vagy sokat fáj a fejed, mert te így reagálsz a folyamatos feszült szorongásra, esetleg már a vérnyomásod is tartósan megemelkedett ettől.

Tehát a cél: mondjuk négy kezelés után – csökkenjen / szűnjön meg a gyomor fájdalom, vagy végre jól tudjál aludni éjszakánként.

Ha nem tűzöl ki célt, úgy fogod érezni, mintha csak odajárnál a kezelésre, de hiábavaló lenne az egész.

Szorongás kezelése nálam

A szorongás kezelését érdemes nagyon komolyan venni, mert a legtöbb krónikus betegség kiváltó oka lehet. Például magasvérnyomás, migrén, gyomorfekély, cukorbetegség, vastagbélgyulladás, élelmiszer intoleranciák, allergiák.

Ezért ha hozzám jössz ilyen reiki kezelésre, akkor azzal kell számolnod, hogy

  • az első négy hétben dupla reiki kezeléseket fogsz kapni: egy órás oldás + egy óra reiki kezelés – töltés
  • és a második négy hétben is dupla reiki kezelés vár rád: egy óra reiki töltés + egy órás reiki mentál kezelés

Örülök, hogy végig olvastad!

Ha van olyan ismerősöd, akit szerinted érdekelne a reikivel kapcsolatos témák, kérlek, küldd el neki ezt az oldalt, ezen a linken tud feliratkozni a hírlevélre.

És ha van kedved, oszd meg velünk a tapasztalataidat, várom a facebook-on, illetve email-ben a reikizz kukac reikizz pont hu címen.

Legyen biztonsági hálód – Reikizz

Dervár Zita,

gyakorlati reiki szakértő, ápoló, gyógymasszőr