Szorongás kezelése reikivel – amikor beteg jön hozzád kezelésre

A szorongás olyan gyakori probléma az emberiség életében, hogy ha reiki terapeuta vagy, biztos lehetsz benne, hogy rendszeresen lesz szorongásos tünetekkel érkező vendéged.

Szorongás kezelése reikivel

Tapasztalataim szerint a legfontosabb, hogy ne mélyítsd a negatív érzéseit, erősítsd meg, hogy minden második vendég küzd ilyen gondokkal, nem vele van a baj.

Derítsd ki, hogy mitől érezné magát jobban nálad: lehet, hogy nem kedvelné a félhomályos/majdnem sötét kezelő helyiséget, gyertyát, füstölőt, relax zenét.

Fontos, hogy kikérdezd, tudnod kell a meglévő konkrét betegségeiről (gyulladások, fájdalmak, esetleges magas vérnyomás, cukorbetegség stb.), aztán, ha a klasszikus reiki franchise tanításai szerint állsz neki a kezelés megtervezésének, akkor ezen a ponton megbeszéled a vendéggel, hogy mi lenne az a pozitív kép, amit ha elképzel, egyrészt jobban érzi magát, másrészt remélhetőleg idővel csökkenti a szorongásos tüneteket is.

Reiki kezelés

Aztán lehívod a reikit, előveszed a jól megtanult mentál szimbólumot, a feje fölé rajzolod, és az elképzelt képet szem előtt tartva kezeled őt 30-40 percig.

Ez a fajta kezelés is jó lehet. Japánban 40%kal növelte a reiki kezelésre járók számát, miután meghirdették a mentál kezelést.

Szorongás kezelése oldó reikivel

Az én tapasztalatom viszont az, hogy annyira tele van az ember elméje mindenfélével, hogy az efféle pozitív képi programozás elég gyenge eredményt hoz.

Nem azért, mert erre nem jó a reiki. Hanem azért, mert olyan sok gondolat, blokk, sérülés és fájdalom kér energiát az ember fejében/elméjében, hogy rengeteg idő, mire mérhető eredménye lesz – és addigra a vendég már nem fog hozzád visszamenni kezelésre.

Sajnos a tapasztalat az, hogy ha kettő kezelés után nincs érezhető javulás, akkor annyi. Sőt, néha az első kezeléstől várják a csodát, hogy 20-30-40 éve fennálló komoly deformitással járó betegség varázsütésre meggyógyuljon. Néha ez megy, néha meg kellene még néhány kezelés 🙂

Szorongás kezelése – reikis tapasztalat alapján

Az én technikám az, először is kap egy feltöltő kezelést, sima reiki kezelés, hangsúlyosabban a fej + gyomor + máj + vese pozíciók kezelése.

Ez a feltöltés beindítja a méregtelenítést, másrészt kicsit „feláztatja” a lerakódott dolgokat, amiket egy oldó-reiki kezeléssel ki tudok lapátolni belőle.

Nyugodt lesz és megkönnyebbül.

Következő reiki kezelés

A második reiki kezelésen újabb feltöltés után, kezelheted magukat a szerveket oldással + fejpozíciók + mellkas + reflexzónák.

A módszer alapvetően ugyanaz, mint amikor reiki-stresszoldó kezelést adsz. Kicsi reiki töltés – ezzel oldani kezdi a blokkot, lerakódott energia-gubókat, aztán oldás jön. Majd újra kis reiki töltés – újra oldás.

Nagyjából a negyedik – ötödik kezelés környékén tudod elkezdeni a reiki mentál kezelést, a pozitív vizualizációval.

Célok

Ahogy korábban írtam, akkor fogjátok eredményesnek érezni a reiki kezeléseket, ha az elején (aztán szakaszonként) meghatároztatok egy célt.

Például, ha olyan a vendég, aki a gyomrába nyeli a feszültséget, ezért már gyakran fáj, görcsöl a gyomra, esetleg már gyomorfekélye is van – akkor a cél: mondjuk négy kezelés után – csökkenjen / szűnjön meg a gyomor fájdalom.

Ha nem tűztök ki célt, úgy fogja érezni a vendég, mintha csak odajárnál a kezelésre, de hiábavaló lenne az egész. Ne félj a kimondott céloktól, a reiki nem fog cserben hagyni.

Meg kell értetni a vendéggel, hogy a szorongás kezelését érdemes nagyon komolyan venni, mert a legtöbb krónikus betegség kiváltó oka lehet. Például migrén, gyomorfekély, cukorbetegség, vastagbélgyulladás.

Ezért az elején tisztázni kell minimum hány alkalomra lesz szükség – én mindig 4-5 kezelést mondok, ez a minimum, ha ennyi időt/pénzt nem tud, nem akar rászánni, akkor keresnie kell más terapeutát vagy más módszert.

Ha bizonytalan vagy a reiki tudásodban, ha szeretnél fejlődni a reikiben, szeretnél hatványozottabban erősebb lenni a reikivel, akkor gyere, tanulj velem. Tantermi reiki tanfolyam időpontok itt.

Ha kevés az időd, vagy fizikailag messze vagy Budapesttől, akkor tanulj velem online. Kényelmesen, saját időbeosztásod szerint.

Legyen biztonsági hálód – Reikizz

Dervár Zita,

gyakorlati reiki szakértő, ápoló, gyógymasszőr

0620-979-7460, reikizz@reikizz.hu