Reiki terapeuta vagy – kezeled reikivel a vendégeket, de egyre gyakoribb, hogy átveszed a feszültséget, a betegségek tüneteit, és szépen lassan kiégsz.

Mit tegyél, hogy ezt elkerüld?

Megbeszéltük már hogyan tudod elérni, hogy a vendéged már attól jobban érezze magát, hogy eljött hozzád, a behangolt, reikivel feltöltött kezelő helyiségbe. megbeszéltük mire kell vigyáznod a kezelések alatt.

De mit tehetsz önmagadért?

Alap: kezeld reikivel önmagad!

Amikor napi szinten vendégeket kezelsz (mondjuk ki, betegek jönnek hozzád), az fárasztó és felelősségteljes munka. Ismerned kell a betegségeket, a reiki kézpozíciókat, a reiki szimbólumokat. Figyelned és koncentrálnod kell a reiki kezelés alatt, és ráadásul mindezt ellazultan, hogy a reiki minél jobban tudjon áramolni rajtad keresztül.

Ezért duplán fontos, hogy minden nap legalább fél órát kezeld magad reikivel!

Elég ha másokat kezelek

A reiki sulikban azt tanítják, hogy ha másokat kezelsz, akkor azzal magadat is kezeled, és ezzel le is tudtad az önkezelést, de ez ma már nem igaz. Több ártalom van égen és földön, amik csökkentik az energiaszintünket, a vendégét és a tiédet is. Lásd: auramérgezés cikk

Kezeld magad tudatosan

  1. Tudatosan kell magadat tisztítanod

ezt megteheted a reiki önkezelésed közben

tedd meg, a mikor befejezted a vendéged kezelését

este amikor zuhanyozol – mindenképp tisztítsd meg magad + alváshoz reiki gömb!

  1. Feltöltés reikis módra

Amikor megfelelően táplálkozol, töltődsz – és nem merülsz olyan könnyen, mintha szemetet ennél.

Amikor kirándulsz az erődben, akkor is töltődsz.

Amikor elkezdesz egy vendéget kezelni, és létrehozod a reiki gömböt, a reiki csatornákat, töltődsz.

Amikor kezeled magad reikivel – töltődsz. Kezeld magad sokat, reikizz!

És végül egy reiki technika, amivel vészhelyzetben fel tudod magad tölteni:

hívd le a reikit, majd a légzéseddel rásegítve töltsd meg teljesen a tüdőd/mellkasod, aztán kilégzéssel engedd, hogy a tenyered/ ujjaidon át folyjon ki, és lélegezz be újra, töltsd fel a mellkasod 3szor-4szer. Lassan lélegezz, el ne szédülj.

  1. Energetikai védelem – reikizz

Én még azt tanultam, védelemre nincs szükség, de azt tapasztaltam az évek során, hogy igenis szükség van az energetikai védelemre. Reiki kezelés közben is, meg azon kívül is – gondolj csak a tömegközlekedésre, plázákra.

  • Védelem – reiki gömb,
  • illetve a hitrendszerednek megfelelő szimbólumok – például a reiki szimbólum is szolgálhat védelemül, de bármilyen „vallásos szimbólum megteszi”, aminek te védelmező szerepet tulajdoníthatsz.

+ 1 vészhelyzetben, amikor már nem segít semmi, hiába töltöd magad, csak folyik el az energiád, mintha szívnák… akkor használd a Szepes Mária féle asztrálfűrészt, majd utána aurafeltöltés reikivel (ez fontos, ki ne hagyd!) + reiki gömb védelemül.

Ha szeretnél még gyakorlati reikit tanulni, akkor gyere, tanulj velem. Tantermi reiki tanfolyam időpontok itt.

Ha kevés az időd, vagy fizikailag messze vagy Budapesttől, akkor tanulj velem online. Kényelmesen, saját időbeosztásod szerint.

Legyen biztonsági hálód – Reikizz

Dervár Zita,

gyakorlati reiki szakértő, ápoló, gyógymasszőr

reikizz kukac reikizz pont hu