A reiki mester tanfolyam a harmadik lépcsője a reikis utazásnak. Miután megtanultad kezelni a fizikai tested, majd a reiki 2esen az energiatested, megtanultad a 3-4 szimbólum használatát, mit adhat neked a harmadik lépcső?

Sok-sok reiki iskola van, de nézzük az ismertebbeket.

Reiki mester tanfolyam a „tradicionális” usui iskolában

A tradicionális reiki iskola Amerikából jön, a Hawayo Takata vonalról. Ez az iskola a mester oklevelet akkor adja oda, ha emberileg megértél rá.

Ha tudod használni a reikit, elsajátítottad a reiki alapelveket, és nem egyszerűen érted, hanem éled azokat.

Tehát egy folyamat végére értél, és ennek koronájaként megkapod az avatást a mester szimbólumra (ha a reiki tanárok tanácsa rábólint).

Reiki mester tanfolyam a R.A.I. – iskolában

R.A.I iskolája, ami egy kisebb kakkutojás, mert (ahogy Usui sensei is) “angyali csatornázás” útján jött az információ, szóval ez az iskola megelőlegezi neked a mester oklevelet. Nincs vizsga a képzés előtt. A reiki 1es és 2es tanfolyam után simán mehetsz a mesterképzésre, megkapod a mester szimbólumot, és azt várják, hogy a szimbólum segít neked a reiki útján, segít neked élni a reikit.

Reiki mester tanfolyam a Jikiden – iskolában

A japán Jikiden reiki iskola elvileg a “legtradicionálisabb” reiki iskola, ez a reiki vonal nem hagyta el japánt a Jikiden intézet megállapításáig. Szóval ez az iskola nem tart reiki mesterképzést. Náluk a harmadik lépcsőt tanár-segédképzésnek hívják, és komoly vizsga feladatok vannak előtte. Több száz óra reiki kezelést kell lefolytatnod ÉS dokumentálnod, valamint esszét kell írnod 3 nagyobb/komolyabb kezelés-sorozatról.

Tehát tanár-segéd tanfolyam. Maga a képzés nem tesz mást, minthogy átismétli veled a reiki 1es és 2es elméleti ÉS gyakorlati anyagát, majd megtanít arra, hogyan tanítsd a reiki 1es tanfolyamot.

Szó szerint, újra részt kell venned a teljes reiki 1es és 2es tanfolyamon, nézi a kezed a tanár, hogy jól rajzolod-e a szimbólumot, pontos-e az a szimbólum. Több órát szenteltünk annak a résznek, hogy pontosan rajzoljuk le a reiki szimbólumokat, különösen figyelve a kritikus hajlatokra, érintkező vonalaira a kanjiknak. Mert ez fontos. Nem elég a krikszkraksz.

Aztán megtanítja, hogyan taníts. Mert az tanulja meg igazán, aki tanítja. Akkor fog bevésődni, beégni, ha tanítod.

Ha már ismersz, tudod, hogy én mindhárom iskolába jártam.

Azt kérdezed, te mit fogsz tanulni nálam a mesterképzésen? Természetesen mindháromból a legjobbat..

Dervár Zita,

gyakorlati reiki szakértő, ápoló, gyógymasszőr

0620-979-7460, reikizz@reikizz.hu