Ez nagyon fontos téma és boldog vagyok, hogy ez egyáltalán igényként felmerült. Ha már egyszer megtapasztaltad a reiki áldásait, nem szabad hagyni elveszni.

Sajnos a rohanó világ gyakran elsodor minket, ezért gyakori, hogy azt hallom, reikis voltam, de… Ezért is örültem, hogy ezt a témát bedobtátok nekem a lehetőségek közé.

Többé már nem működik a reiki?

Leggyakrabban az történik, hogy “majd holnap reikizek, majd holnap kezelek…” igaz?

Aztán elmúlnak a hónapok, esetleg az évek. Aztán pedig, már nem is tudod, hogyan kezdj hozzá, félsz, hogy rosszul csinálod, esetleg a reiki már megharagudott rád és nem is fog működni, vagy rosszabb… Ismerős?

Sajnos a reiki fogalma összekötődött a vallásokkal (a reiki isteni energia), a vallások többsége pedig egy követelő – haragvó istenség képpel. Pedig erről szó nincs.

A reiki energia ajándék. Mindig a tiéd volt, és mindig az is marad. Meg kell tanulni dolgozni vele, de… ha már megtanultad egyszer jól használni, akkor bármikor újra kezdheted. Bármikor.

Mi fog történni, amikor újra kezded?

Jellemzően az a baj, hogy a reiki tanfolyamon nem kaptál jegyzetet, vagy már rég elhagytad. Nem tudod, hogyan kezdjed. Az internet meg általánosságokkal van tele.

A tanárod már ki tudja merre jár, nem tudsz kitől kérdezni és bizonytalan vagy.

Amikor pedig nekilátsz (mert muszáj, betegség vagy más nehéz helyzet miatt), akkor nem érzel semmit, és az eredmények sem jönnek.

Gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni

A reiki a nadikban, meridiánokban folyik, ami energiacsatorna hálózat a testedben. Ha kevés a benne áramló energia, keskeny a csatorna, ha sokat reikizel, kitágul. Ezért a sok kihagyás után ezek a csatornák kevés energiát tudnak majd befogadni, lehet, hogy ezért nem érzel semmit, vagy nincs eredmény eleinte. És az is lehet, hogy az elméd “megkeményedett, már nem hiszi, hogy működhet”.

De ne add fel! A reiki nem haragszik rád. Hívd le a reikit és kezeld magad, vagy a beteg családtagot, ismerőst.

Ha pedig úgy érzed, kérdéseid vannak, ismételni vagy tovább fejlődni szeretnél a reiki útján, várlak szeretettel a gyakorlat központú képzéseimen.

Legyen biztonsági hálód – Reikizz

Dervár Zita,

reiki mester-tanár, ápoló, gyógymasszőr