Szia!

Ez jó hosszú lesz, arról, hogy mi az aura, hogyan tudsz reiki gömböt létre hozni, és ezzel hogyan tudod megtisztítani és feltölteni az aurádat. Érdemes végig olvasnod.

Remélem kaptál jó ötleteket a tegnapi „hétköznapi reiki” témából. Ha van kedved, írd meg nekem, melyiket kezdted el használni.

A második legtöbb szavazatot kapott téma a „mi az az aura és hogyan érdemes feltölteni” – reiki gömbözéssel – volt, agy most ezzel folytatjuk.

Mi az aura?

Az aura a testet megalkotó energia. A fizikai test a legsűrűbb energiarész. A következő réteg, ami már túlnyúlik a fizikai testen az étertest. Ha elbambulsz egy előadáson, ezt a fényes „csíkot, sávot, glóriát” láthatod az előadó feje körül. Az auralátó tanfolyamokon ezt a burkot látod a kezed/ujjaid körül.

A következő auraréteg az asztráltest (érzelmek, majd mentáltest (gondolatok), ezután jönnek a „spirituális rétegek” – ezek elnevezéséről megoszlanak a vélemények a szakirodalomban. De leegyszerűsítve, felsőasztrál, majd a felső éter, felső mentál testek következnek, ok-okozati vagy kauzális test.

Az auráról, energiatestekről és az energetikai alaptörvényekről részletesebben a reiki 2es tanfolyamon tanulunk, és a gyakorlatban, a saját kezeddel fogod érzékelni a csakrákat, illetve az aurarétegeket.

A lényeg, hogy az aurát reiki gömbbel érdemes tisztítani, feltölteni.

Aura tisztítása, feltöltése reikivel

Van arra módszer, hogy meditációban légzéssel töltöd fel a csakrákat, és az aurádat, de nekem jobban bejött a reikivel való feltöltés.

Tehát. A reiki 1es tanfolyamon megtanultuk lehívni a reikit. Amikor kapcsolódsz a reikihez, érezheted az energia belépését a fejed tetején (korona csakra), a mellkasodban (szív csakra) és a kezeidben (tenyér csakra). Nagyjából ez szokott lenni a folyamat, de természetesen lehetnek egyedi különbözőségek, ne aggódj, ha nálad nem pontosan így történik.

Akkor is tudsz reiki gömböt formálni, ha egyáltalán nem érzed az energiát, az áramlást.

Ha el tudod képzelni, hogy a kezeid között reiki energia van, és abból egy gömböt „gyúrsz”, akkor létre is tudod hozni.

Szepes Mária néni megmondta: a mágia a képzelet önmagát megvalósító ereje. Tehát, amit el tudsz képzelni, azt meg is tudod valósítani.

Reiki gömbözés menete

lehívod a reikit

koncentrálsz a kezeid között lévő energiára

megfigyeled, hogy a mellkasodban is melegszik, gyűlik az energia

majd veszel egy mélyebb lélegzetet – és mielőtt kifújod, elképzeled, hogy nem a levegőt, hanem a mellkasodban lévő energiát „fújod” a kezeid közé – ezzel megerősíted az áramlást a reikinek (a reiki fehér vagy arany színű, kérlek, ne képzeld másmilyennek, mert az problémákat okozhat)

(erről a technikáról még Barbara Ann Brennan ír a Gyógyító kezek c. könyvében; csak ő nem reiki, hanem energia gömbözésről ír, de a technika ugyanaz.)

Aztán amikor már biztosan érzed a gömböt a kezedben, képzeld el, hogy a következő kilégzéseddel akkorára „fújod fel, mint egy lufit”, amekkora te magad vagy.

Ha ezzel megvagy, elkészült az aura tisztító + aura védelmi reiki gömböd.

Nem baj, ha nem elsőre sikerül.

Könnyebb, ha csukott szemmel csinálod, különben a szemed és az agyad megfúrja a technikát. de amikor már érzed a reiki melegét a kezeid között, akkor már könnyebb dolgod lesz.

Érdemes a végén kimondani hangosan (legalább annyira, hogy te magad halljad), hogy a reiki gömb elkészült, az aurám tiszta, este 20 óráig védett vagyok. (ezek a gömbök néhány óra alatt szétesnek, de tovább bírják, ha adsz nekik egy határidőt).

Jó gyakorlást!

Kérlek, írd meg nekem, hogy hogy sikerültek az első reiki gömbjeid.

Ha kevés az időd, vagy fizikailag messze vagy Budapesttől, akkor tanulj velem online. Kényelmesen, saját időbeosztásod szerint.

Legyen biztonsági hálód – Reikizz

Dervár Zita,

gyakorlati reiki szakértő, ápoló, gyógymasszőr

0620-979-7460, reikizz@reikizz.hu